Бяло чили с пилешко месо

Бяло чили с пилешко месо

Ще ви предложим рецепта за един по-интересен вариант на чилито- бяло чили с пилешко месо. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин

1 малка глава лук, нарязан

1 люта чушка

2 скилидки чесън

1/2 ч. л. риган

1/2 ч. л. кимион

2 консерви зелени люти чушки

3 обезкостени пилешки гърди, без кожа

5 ч. пилешки бульон

2 консерви бял боб

1 1/2 ч. царевица

1/2 ч. сметана

сол

черен пипер

2 с. л. кориандър

1/4 ч. натрошена тортила, за украса

Начин на приготвяне:

В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете лука и лютата чушка в тигана и гответе докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна, ригана и кимиона и гответе 1 до 2 минути. Добавете зелените люти чушки, пилешкото месо и пилешкия бульон и ги загрейте. Покрийте и оставете да къкри, 10 до 12 минути, докато пилето се сготви.

Извадете пилето в чиния и използвайте 2 вилици, за да го накъсате. Върнете го в тигана и добавете белия боб и царевицата. Оставете да къкри около 10 минути. Изключете котлона и разбъркайте със заквасената сметана.

Сервирайте в купички и гарнирайте с натрошения чипс.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay