Кой е казал, че в лазанята трябва да има месо? Ето една рецепта за изключително вкусна вегетарианска лазаня:
Необходими продукти:
2 ч. рикота
3 ч. настъргана моцарела
1 ч. пармезан
2 ч. л. универсална зеленчукова подправка
1 яйце, разбито
4 ч. консервирани домати
1 пакет кори за лазаня
босилек
магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Вземете една купа и добавете рикотата, моцарелата, памерзана, универсалната подправка, яйцето и разбъркайте.
Вземете тавата, в която ще правите лазанята и я намажете с мазнина. Сложете дебел слой домати на дъното. След това наредете кори, отново слой домати и слой от сместа със сирената. Повторете това, докато корите свършат. Трябва да завършите със доматен сос. Отгоре поръсете с една чаша моцарела.
Печете лазанята около 35 минути.
Поръсете с босилек и магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |