Вибраторът на Кати Лети има очи

Писателката знае какво и как да каже на жените

"На моите години човек разбира, че има три вида секс. Секс на чисто новата кухненска маса. Секс в спалнята. И секс в коридора: когато се разминавате и си казвате "Да ти го начукам."

Успяхме ли да ви привлечем вниманието?

Мисълта е на Кати Лети, превърнала се с книгите си в близка приятелка на хиляди жени по света. Болезнено искрена и без цензура, 53-годишната писателка се рови в дълбините на интимните взаимоотношения и изважда на яве най-тъмните тайни, гарнирани с голямо чувство за хумор.

"Всичко, което правя в книгите си е да говора така, както го правят жените, когато няма мъже около тях" обяснява работата си писателката.

Родена в предградията на Сидни, Австралия, Кати Лети си извоюва скандална слава още като тинейджърка. Вниманието приковава с първия си роман "Пубертетски тъги" ("Puberty Blues"), който до голяма степен е автобиографичен. "Пубертетски тъги" разказва историята на две 13-годишни момичета от предградията, които се опитват да се измъкнат от социалната си среда. Книгата е екранизирана през 1981 г.

Години по-късно, вече журналист и автор на сценарии за телевизионни сериали в Америка и Австралия, Лети продължава да пише. Книгите ѝ се превръщат в бестселъри и са преведени на над четиринадесет езика.

Тя нарича жените луди крави, заявява, че вибраторите биха обезсмислели съществуването на представителите на мъжкия пол ако умееха да убиват паяците в банята и да лъжат любимата, че не е дебела. От Лети можете да получите и безценен "съвет" как да убиете съпруга си.

Ако от казаното сте останали с впечатление, че писателката е някоя мъжемразка, феминистка до мозъка на костите си или има зад гърба си поне два развода, лъжете се. Кати е щастливо женена, живее в Лондон със съпруга си и с двете им деца. Както пише в официалния ѝ сайт: майка, съпруга и писател на пълен работен ден.

Само три от книгите ѝ са преведени на български език, но заглавията си заслужават: "Ако вибраторите имаха клепачи", "Как да убиеш съпруга си" и "Да се обичате, уважавате и мамите (докато разводът ви раздели)".

25 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.07.2011|10:09
Определено привлякохте вниманието ми. :) Само като прочетеш заглавията и няма начин да не си купиш книгите. Кати Лети не си пести приказките, точно такива жени харесвам, които не се притесняват да говорят за каквото и да било. Пожелавам ѝ още по-големи успехи!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay