Видео: Драми, които само левичарите ще разберат

Сигурни сме, че всеки, който чете тази статия и пише с лявата ръка, веднага ще разпознае себе си във всички описани ситуации

Видео: Драми, които само левичарите ще разберат

Да боравиш с лявата ръка в свят, устроен главно от и за "десничари”, е същински кошмар. Ако не сте сред първите, това твърдение може и да ви звучи пресилено, но това е само и единствено защото никога не сте се сблъсквали с феномена "сребърна ръка”, драмите около храненето и като цяло с всички онези ежедневни ситуации, които само един истински левичар би могъл да нарече препятствия.

Поради всекидневните неволи левичарите често са принудени да използват по-слабата си ръка, което според редица изследвания не просто създава моментен дискомфорт, а и в дългосрочен план се отразява негативно върху психиката.

Сигурни сме, че всеки, който чете тази статия и пише с лявата ръка, веднага ще разпознае себе си в следната картинка: влизате за първи път в училище, хващате моливчето, а учителката като за начало ви казва нещо от типа на "Ама ти с лявата ръчичка ли? Не искаш ли да пробваш с дясната?” След като види отказа в очите ви, тя взима химикал и старателно прави образец на ченгелчета, лулички и други познати до болка на първокласниците фигурки, от които трябва да изпишете по поне два реда.

Тъкмо тук започва драмата, свързана с това, че просто няма как да видите въпросните образци, защото ръката, с която се опитвате да пишете, е застанала именно върху тях. В един момент все пак запомняте визуално ченгелчетата и тъкмо започвате да влизате в ритъм, когато… О, не, ръката ви е станала сребърна, защото натискайки вече написаното, тя буквално започва да го печата навсякъде по листа, върху който творите.

Това обаче далеч не е всичко. Защото междувременно осъзнавате и че лакътчето ви и това на детето до вас, което разбира се пише с дясната ръка, се сблъскват при всяко стискане на молива.

Цялата тази ситуация е само фрагмент от живота на всеки левичар. В какви други трагикомични ситуации изпадат те всеки ден, може да разберете като изгледате това видео:


А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay