Вижте защо тази булка е решила да не се гримира на сватбата си

Причината ще ви отвори очите

Вижте защо тази булка е решила да не се гримира на сватбата си

За повечето жени, сватбата е моментът, в който трябва да блеснат. Трябва да са перфектни от главата до петите. Това е причината да дават луди пари за грим, прическа, рокля, обувки, аксесоари и т.н. Булката Таснима Джара решава да направи точно обратното. Те не носи никакъв грим, не си е купила нова рокля и не носи бижута, за да докаже, че жените са под натиск от социалните стандарти за красота.


Джара пише за това свое решение във фейсбук профила си: "Бях обезпокоена от образа на булка, който нашето общество има- тонове грим, тежка рокля и много бижута." Тя обяснява, че хората са започнали да се интересуват от социалния статус, финансовите възможности и външния вид повече, отколкото от по-важните неща. В допълнение към това, в мюсюлманската общност, булките носят купчина златни гривни, огърлици и орнаменти, придружени с тежък грим.

"Не съм присъствала на сватба, на която не се е чувало: "Булката достатъчно красива ли е?", "Достатъчно злато ли носи?". Слушайки тези неща, жените изпитват натиск и търсят най-добрия гримьор, най-хубавата рокля. Влагат много усилия и пари, за да изглеждат НЕ като себе си."

Вижте защо тази булка е решила да не се гримира на сватбата си

Джара разкрива, че е имало съпротива от страна на семейството й за това да бъде без грим и без накити на сватбата си и да бъде напълно естествена. Тя казва, че дори са отказвали да се снимат с нея, защото не отговаря на представата им за булка. Използвайки личната си история, тя иска да призове хората да не отдават твърде голямо значение на грима и украшенията.

"Смятам, че трябва да променим тази нагласа. Една жена не трябва да се нуждае от избелващ лосион, купища злато и скъпа рокля, за да бъде приета за булка и да се чувства уверена."

Тя подчертава, че не съди жените, които искат да носят грим и много злато на сватбата си. Тя е против факта, че обществото принуждава повечето жени да вземат това решение.

В края на посланието си, тя благодари на новия си съпруг: "Специални благодарности към човека до мен, Халед, че безусловно ме подкрепи и че беше толкова горд с мен, че се противопоставям на стереотипите.

Респект към Джара, че остава вярна на себе си. Това е толкова реално: очаква се булките наистина да изглеждат абсолютно перфектно в този ден. Нека историята й напомня на всяка жена, че трябва да се чувства добре, като най-добрата версия на себе си, без значение какво казват хората. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay