Всичко, което трябва да знаете за окосмяването на дупето

Всичко, което трябва да знаете за окосмяването на дупето

Лятото е тук, започваме да ходим на плаж и окосмяването може да бъде проблем. Особено това на дупето. Ето какво трябва да знаете за него:

Защо изобщо имаме окосмяване?

Хората са почти единственият член на групата на приматите, който е без косми. Преди милиони години хората наистина са били покрити с козина, но с течение на времето видът ни се развива, за да можем да се адаптираме към по-топъл климат и премахнем заплахата от акари и други паразити. Нямаме козина по цялото тяло, но окосмяването в много по-лека форма остава. Космите са предназначени да предпазват кожата ни, да поддържат температурата на тялото.

Лошо ли е да премахваме космите, които имаме на дупето?

Ако искате дупето ви да е като бебешко, добрата новина е, че не можете да си направите нищо сериозно. Не е вредно да отстранявате космите си, но както във всяка друга област, рискувате да възникнат кожни раздразнения, пъпки, обезцветяване и т.н. 

Някои проучвания показват, че хората, които премахват космите от дупето или триъгълника си са по-склонни да се заразят с полово-предавани болести. Но тук проблемът не е в самото обезкосмяване, а в това, че по този начин премахваме естествената защита на организма- окосмяването. 

Как можете да премахнете това окосмяване?

Бръснене

Ако ще използвате самобръсначка, трябва да вземете нова такава и да бръснете космите по посока на растежа им, за да избегнете излишно дърпане. Също така нанесете тънък слой хидратиращ крем непосредствено след бръснене. Можете да използвате крем, който съдържа успокояващи съставки като алое, витамин Е и други.

Шугаринг

Ако не искате да се бръснете, можете да опитате шугаринг- опция за премахване на окосмяването, която е страхотна за чувствителна кожа. Това представлява смес от лимон, захар и вода. Тази смес се нанася върху кожата и се дърпа по посока на растежа на космите. Космите излизат от фоликулите, затова този метод е по-щадящ от бръсненето. След това нанесете хидратиращ крем и носете памучно бельо. Също така трябва да се въздържате от секс и тренировки за около 24 часа.

Кола маска

Кола маската не е подходяща за всички. Но ако на вас ви понася, може би е най-добрият вариант, защото космите ще бъдат премахнати за най-дълъг период от време. Ако сте решили да използвате този метод, най-добре посетете козметичен салон, тъй като областта е малко по-чувствителна. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay