Най-живописните градчета в Прованс

Едно виртуално пътешествие из френските градчета

Най-живописните градчета в Прованс

Прованс е най-известен с лавандуловите си полета, с живописните си лозя и красивото си крайбрежие. Тази област във Франция заслужава да бъде посетена не веднъж и не два пъти.

Но откъде да започнете? Вижте кои са едни от най-очарователните градчета в Прованс.

Сен Тропе
Сен Тропе е част не само от Прованс, но и от Френската ривиера. Градът предлага луксозни яхти в изобилие и страхотни възможности за шопинг.

Можете да се включите в разходка с яхта или корабче по крайбрежието, за да видите откъм морето луксозните вили на знаменитостите. Тук не само не е изключено да видите някоя световна звезда отблизо, но е и почти сигурно.

Льо Лаванду
Льо Лаванду има красив плаж, на който постоянно нещо се случва. Ако дойдете през лятото, много вероятно е да попаднете на безплатен концерт на пясъка.

В случай че сте авантюристична натура, можете да яхнете вълните на уиндсърф или да полетите над тях с парапланер. Градът има и страхотен битак, на който може да откриете винтидж мебели, украшения и дрехи.

Екс ан Прованс
Екс ан Прованс е културният център на областта. Посетете го заради страхотните магазини, ресторантите с най-добрите средиземноморски изкушения и музеите, които истински ще ви впечатлят. Градът има младежки дух и носи усещането за оживено място.

Русийон
Малкото градче Русийон се намира в рамките на резервата Люберон. Това, с което ще го запомните, е оттенъкът в цвят охра, заобикалящ ви отвсякъде.

Разходете се в планината, където нюансите остават същите. Тази част на Прованс е по-различна от преобладаващите пейзажи и именно затова си заслужава да я посетите!

Ница
Ница е толкова разнолик град, че можете да почувствате различната атмосфера в кварталите й дори с пресичането на един булевард. На север имате усещането за метрополис, а на юг става по-лъскаво.

Най-живописните градчета в ПровансНица

Друга интересна характеристика на Ница е, че има голяма руска диаспора, поради което и ще видите руска православна църква и ще чуете много руска реч. Всъщност градът успява да съчетае оживените си улици със спокойствието на Средиземно море.

Сан Реми
Сан Реми е изключително живописно място. Може би не знаете, че картината "Звездна нощ" на Винсент Ван Гог е нарисувана именно тук. В центъра на града има красива църква, която си струва да видите.

В южните покрайнини на Сан Реми има останки от римския град Гланум, които ще разкрият пред вас още едно лице на Прованс.

За още виртуални пътешествия станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 11.04.2014|13:35
Със сигурност са такива , но никога не съм ходила там.
9
Не е посочен 10.04.2014|17:40
Според мен цялото това място е живописно, най-вече заради разположението си.
8
Не е посочен 10.04.2014|15:08
Това е едно място заредено с особена енергия, което си струва човек да посети и най-вече да опита кулинарните творения.
7
Не е посочен 10.04.2014|10:29
Животът на такива красиви места е рай.
6
Не е посочен 09.04.2014|17:59
Много красиви местенца.
5
Не е посочен 09.04.2014|16:05
Самото място там е толкова живописно, виждала съм го само на снимки, но мечтая един ден да отида!
4
Не е посочен 09.04.2014|15:36
Прекрасни места, направо ми се иска да се преселя и да заживея там.
3
Не е посочен 09.04.2014|12:40
Хубави са !
2
Не е посочен 09.04.2014|11:33
С удоволствие бих живяла на такова приказно местенце.
1
Не е посочен 09.04.2014|10:21
Благородно завиждам на хората, които могат да си позволят подобна екскурзия до Франция или до някоя друга страна, аз за съжаление нямам тази възможност, но поне може да се запозная с тези прекрасни градчета и да разгледам снимки от тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay