Топ 5: Модните дестинации по света

С какво се отличават най-развитите модни мегаполиси?

Топ 5: Модните дестинации по света

Ако сте пътешественик по природа и освен това следите най-новите модни тенденции, то определено ще се насладите на разходката, която предстои да си направим. Ще преминем виртуално през петте световни столици на модата, които ще ви вдъхновят да откриете своя собствен стил, в случай че все още не сте го направили.

Всеки един от тези космополитни градове крие свой собствен чар. Ако сте решили да си подарите един чуждестранен шопинг, вижте кои са най-добрите места за това невероятно преживяване.

1. Ню Йорк

Топ 5: Модните дестинации по света

Миналата година Ню Йорк бе обявен за столица на модата в глобален аспект, оставяйки Париж на второ място и отнемайки предимството на Лондон, който оглавяваше тази гласация през 2011 и 2012 година.

Голямата ябълка е епицентърът на всичко, свързано с модата. Тук се провежда най-мащабното модно събитие в света - Седмицата на модата в Ню Йорк. А безбройните градски бутици превръщат американския мегаполис в най-желаната шопинг дестинация в света.

Къде да пазарувате?
Soho е квартал, в който симпатичните калдъръмени улички ще ви отведат до модни магазини, в които можете да откриете изискани дизайнерски облекла на ниски цени.

Madisson Avenue е еднопосочна улица в Манхатън, която е дом на високата мода и елеганттните бутици. А в Bushwick можете да откриете изобилие от винтидж магазинчета.

2. Лондон

Топ 5: Модните дестинации по света

Както вече споменахме, английската столица беше изместена от първото място в списъка на Глобалните модни столици. Но това не означава, че очарованието на града е намаляло.

Къде да пазарувате?
Най-големите шопинг дестинации в Лондон са Oxford Street, която е призната за най-добрата търговска улица в света, улица Brick Lane Market, както и район Covent Garden.

3. Токио

Топ 5: Модните дестинации по света

Японската столица може да бъде характеризирана само с една дума, когато става въпрос за мода, и тя е "разнообразие”. В нея присъстват различни стилове, култура и субкултура, които пък издигат така наречения "уличен стил” на пиадестал през последните години.

Къде да пазарувате?
Shibuya е шопинг районът, в който могат да бъдат открити най-изисканите и висококвалифицирани модни бутици. Koenji е рай за любителите на винтидж придобивки. А за квартал Хараджуку и неговата странна мода сме ви разказвали неведнъж.

4. Париж

Топ 5: Модните дестинации по света

Високата мода е родена в Париж! Улиците на френската столица са обсипани с винтидж блясък и разхождайки се по тях можете да се потопите в атмосферата на модния бизнес, който разкрива своята история пред очите на посетителите.

Къде да пазарувате?
По "Шанз-Елизе” разбира се! Но не само. Avenue Montaigne и Rue de la Paix са други известни шопинг улици, а районът Saint Germain des Prés също може да предложи модни гледки, които си заслужават пътуването.

5. Милано

Топ 5: Модните дестинации по света

Италианският град е мястото, където модата си пробива път от подиума до стелажите в магазина. Най-популярнити бутици, за разлика от тези в останалите модни столици, са ситуирани на едно място - в модното бижу Quadrilatero d'Orо, наречено още Златният правоъгълник.

Къде да пазарувате?
Gallerie Vittorio Emanuele II е един от най-старите молове в света, в който са събрани колекции на едни от най-известните дизайнери в света. Други популярни дестинации са шопинг улиците Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant'Andrea, Via Montenapoleone.

А сега слагайте любимите токчета и тръгвайте на пътешествие!

За още интересни статии за пътешественици и любители на модата, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay