TILT – играта блокира, когато искаш да надхитриш машината!

TILT- любов по време на преход

В началото на 90-те години, четирима приятели търсят начин да спечелят пари , за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ(Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единствения начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти те попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации. Сташ прави непрекъснати, но безуспешни опити да се свърже с Беки, накрая бандата решава да се прибере обратно. През това време България се е променила изцяло - Беки също...

Това е резюмето за най-новия бългаски филм "Tilt”в официалната страница на продукцията в социалната мрежа Фейсбук.

 

След "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Дзифт", "Източни пиеси", "Мисия Лондон" и "Лов на дребни хищници", надежда за българско кино дава и новата лента с младите таланти Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов, Жорета Жорета, Николова и Георги Стайков.

 

TILT e дебютният филм на режисьора Виктор Чучков- син. Продуценти на лентата са "Чучков Brothers" и "ostlicht filmproduktion" (Германия).

 

Макар премиерата на филма да е насрочена за 11 февруари, ленатат вече има три приза на 29-ия Фестивал на българското игрално кино "Златната роза”!
Специалната награда на журито - "наградата на община Варна” , награда в категорията "Най-добра мъжка роля” за Явор Бахаров и диплома за индивидуално постижение за Ованес Торосян за поддържаща роля.

 

Тръгваш по наклонена плоскост, топчето може да изхвръкне, а машината ще спре. Ако блъскаш прекалено силно, играта блокира и показва Tilt. Терминът означава блокаж и идва от флипера. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay