Безплатно руско кино във видео портал

Руско кино в YouTube

В съвременното кино рядко има стойностна продукция, а старите филми продължават да вълнуват поколенията. Това е безспорно доказателство, че има вечни неща в изкуството, като някои ленти дори може да имат колекционерска стойност. Въпреки развитите технологии и всеобхватността на Интернет, все още има филми, които трудно могат да бъдат намерени. Ето защо се радваме, че руската филмова къща "Мосфилм" пусна безплатно в YouTube около 50 съветски филмови класики.


От "Мосфилм" съобщиха, че ще допълват колекцията с по пет нови ленти всяка седмица, които ще бъдат достъпни тук. Вече няколко култови заглавия са налични за гледане в портала, като "Бялото слънце на пустинята", "Иван Василиевич сменя професията си", "Ирония на съдбата" и др.


Генералният директор на компанията Карен Шахназаров заяви, че целта на инициативата е да се даде възможност на публиката да гледа класически кинопродукции с високо качество. Това обаче става легално, защото от "Мосфилм" не одобряват пиратското използване на техните ленти и според тях това е една стъпка към уважаването на авторските права.


Повечето филми ще бъдат достъпни за многочислена аудитория, тъй като имат субтитри на чужди езици. По времето на Съветския съюз, "Мосфилм" беше една от най-големите филмови къщи на света. Властта използваше седмото изкуство за основен пропаганден инструмент в страната и в чужбина. Затова и реалността в някои от филмите е пречупена през нейната призма, но все пак старото съветско кино е създало не една филмова класика. 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay