Подготвят мюзикъл по филма "Роки"

"Роки" вече и в мюзикъл

Подготвят мюзикъл по филма "Роки"

Подготвя се музикална сценична адаптация на филмовия хит "Роки", пише сайтът contactmusic.com. Представлението ще бъде поставено догодина в Германия, а след това ще се играе и на Бродуей.

 

Текстописците Лин Арънс и Стивън Флаерти са се свързали със сценариста Томас Михан, за да работят заедно по новата версия на филма от 1976 г., който спечели "Оскар" за монтаж, режисура и най-добър филм. Създателите и продуцентите на филма, включително и звездата Силвестър Сталоун, са се запознали с текста миналия месец и са обсъдили възможността след година постановката да стане факт.

 

Според Томас, който преди е работил по сценичните версии на "Лак за коса" и "Ани", разговорите по проекта текат от близо осем години, а сега всички са доволни, че най-после нещата са одобрени. Пред New York Times Томас Михан е споделил: "Дълго време се подготвяхме, но ще се получи нещо, с което със сигурност ще се гордеем. Преди се притеснявахме - наистина ли сме способни да направим мюзикъл от боксов филм? Ще успеем ли да накараме Роки да пее и да танцува? Но когато изчетохме текста, всички бяха впечатлени."

 

Силвестър Сталоун ще бъде артистичен партньор и продуцент, но няма да е част от реалния екип. Работещите по проекта са разкрили още, че сюжетът ще е близък до този на филма с акцент върху по-емоционалните елементи.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay