Фондация събира средства за кино в Балчик

Балчик заслужава киносалон

Фондация събира средства за кино в Балчик

Организаторите на фестивала за късометражно кино в Балчик "In the Palace" са си поставили за цел да построят кино в града. Средствата ще бъдат събрани като безвъзмездна помощ от дарители на специална открита сметка от фондация "Тринадесет века България".

 

Фондацията застава зад инициативата заедно с много известни български артисти, повечето от които ще пристигнат в Балчик по време на фестивала, за да участват в него и да подкрепят идеята. Между тях са имена като Илка Зафирова, Елена Петрова, Теодора Духовников и Чочо Попйорданов.

 

Инициативата на фестивала е нужна на Балчик, тъй като там няма нито един киносалон. Това възпрепятства жителите и гостите на града да се насладят на най-новите филмови заглавия в подходяща обстановка. Организаторите на "In the Palace" смятат, че за развитието на града като фестивална и културна дестинация е нужна инфраструктура и в частност - поне един киносалон. Така за пръв път фестивалът се сдобива с кауза.

 

Тази година международният фестивал за късометражно кино ще се проведе от 18-ти до 25-ти юни. Както вече споменахме - в заслужилия поне едно кино Балчик.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.06.2011|10:13
Балчик би се превърнал в още по-привлекателно място за почивка ако има кино, в което жителите и гостите на града да се насладят на най-новите филмови заглавия. В малкото градче има много какво да се види и си заслужава да се посети. Основна забележителност на Балчик е архитектурно-парковият комплекс „Балчишки дворец“ - изграден през 1924 година за лятна резиденция на румънската кралица Мария, Ботаническата градина на Софийски университет, която се простира на площ от 65 дка, исторически музей, разполагащ с интересни находки, датиращи от преди няколко века, археологически разкопки, има също етнографски и възрожденски комплекс, художествена галерия, взаимно училище, три църкви и една джамия, които също са обект на интерес от страна на туристи. Изключителен град е, който не го е посетил много е загубил!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay