Френският магьосник Клайдерман

Световноизвестният пианист пристига за трети път в България

Френският магьосник Клайдерман

Ричард Клайдерман е един от най-великите майстори на инструменталното изкуство. Французинът ще зарадва българската публика с коледните си концерти в София и Варна, за които той сам избра да бъдат едно изключително преживяване, още на предната си визита у нас.

Клайдерман започва да се занимава с музика на ранната шестгодишна възраст. Благодарение на таланта си е приет в Парижката консерватория на 12, а на 16 получава и първата си музикална награда. Макар всеобщите очаквания да се превърне в класически пианист, той се чувства привлечен от магията на по-съвременното звучене.

Първата му популярна в цял свят песен е "Балада за Аделин”, създадена през 1976 г. от френския музикален продуцент Пол дьо Сеневил. Вълшебната мелодия се продава в 22 милиона копия в цели 38 страни. Клайдерман се превръща в легендарно име, и оттогава следват редица записи и успешни концерти.

Ако трябва да говорим в цифри, парижанинът е записал над 1 000 мелодии, 276 златни и 70 платинени албума, последният от който е издаден през 2008 година.

Запазена марка на Ричард Клайдерман е ню романтик звученето, което напомня за смес между съвременен и класически поп. На живо ще можем да се насладим на музиката му на 14 декември във Варна в Двореца на културата и спорта – зала "Конгресна”. В столицата Клайдерман ще гостува на 19 декември в зала 1 на НДК. Билети могат да се намерят в мрежите на Eventim и tickets.bg на цени от 30 до 80 лева.

14 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.12.2011|15:51
Обожавам музиката му ! Толкова е нежна и отпускаща.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay