Грешките, които всички допускаме относно тегленето ни на кантара

Ето какво не знаем, когато се претегляме

Грешките, които всички допускаме относно тегленето ни на кантара

За всяка жена качването върху кантар е малко изпитание, защото се страхува да види резултатите. А, ако не дай си Боже е качила някое килце, надава вик до Бога. Всъщност имаме много грешен подход към претеглянето ни. Ето и нещата, които не знаем.

Теглото ни не е константа и е напълно възможно сутринта и вечерта да тежим различни килограми. Все пак вечерта сте си похапнали, а сутринта стомахът е гладен и не е ял нищо поне осем часа.

Това, че сме слаби, не означава , че сме здрави – Да, може кантарът да показва 50 кг, но пак да се чувстваме уморени, да ни е затруднено движението. Има хора, които ядат вредна храна, но тя не им се лепи поне визуално. Това не означава, че не могат да си докарат някой здравословен проблем така.

Ако ходите да тренирате някакъв спорт и сте направили мускули, кантарът неизменно ще покаже по-голямо число, но не защото сте напълняли, а защото имате повече мускули.

Ако се подложите на драстична диета, през която да не ядете почти нищо, то след това организмът щ Ви го върне и кантарът ще покаже още по-голямо число, което може да Ви изплаши.

Ако сте започнали здравословен хранителен режим, но това не дава резултат и кантарът не помръдва от последните стойности, не се отчайвате! Нужно е време, за да бъдат свалени килограми, а и е възможно да сте отслабнали, но да не се отразява още от кантара!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay