Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

Те ще ви накарат да се влюбите в кожата си

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

Кокосовата вода е една от най-хидратиращите натурални напитки, а олиото, извлечено от кокоса, е богато на наситени мазнини, които имат позитивен ефект върху здравето ни. Тя помага в борбата с излишните килограми и води до по-добра функция на мозъка и сърцето, поради по-лесното разграждане на холестерола.

Пробвайте да готвите с кокосово масло вместо традиционното олио. Нациите, които ядат редовно кокос, са сред най-дълголетните на планетата.

Интересното тук е, че кокосът е полезен суров, но много ефикасен и в козметиката. Днес ще си поговорим повече тъкмо за това.

1. Вместо пяна за бръснене
Купете си едно малко бурканче с органично сурово пресовано кокосово масло и го дръжте в банята, заедно с останалите продукти за коса и тяло. Нанасяйте малко количество (около 1 чаена лъжичка) от маслото върху кожата си и след това преминете към бръсненето.

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

Това ще послужи като предпазна бариера между ножчетата и кожата ви. Ще забравите всякакви раздразнения след бръснене и кожата ви ще бъде по-мека от всякога (в продължение на дни) и ще ухае невероятно! Всичко това, благодарение на витамин Е и хидратиращите сухата кожа мазнини, съдържащи се в кокоса.

2. Ексфолиант за тяло
Смесете ½ ч.ч. смляно кафе и ½ ч.ч. кокосово масло в малко бурканче и го дръжте при останалите продукти в банята. Масажирайте с въртеливи движения върху лакти, колене и зони с целулит. 

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

Тази енергийна комбинация ще ексфолира тялото ви, отстранявайки мъртвите клетки и разкривайки една нова, сияйна кожа. Кафето е силно ефикасно антицелулитно средство, а кокосът хидратира ефикасно.

3. Олио за кожичките около ноктите
При редовна употреба, кокосовото масло ще заздрави и подхрани ноктите ви като задържи хидратацията и намалява разделянето и чупенето им.

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

4. Отстранител на водоустойчив грим
С помощта на едно памуче и кокосово масло, отстранете нежно дори и най-устойчивия грим, като същевременно подхраните деликатната кожа под очите и клепачите.

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

5. Силно подхранващ домашен лосион за тяло
Наситените мазнини, съдържащи се в кокосовото масло, задържат хидратацията в тялото, а витамин Е помага за заздравяването на белези и изгаряния. Разтопете на водна баня 1 ч.ч. органично шeа масло и ½ ч.ч. кокосово масло. Оставете настрана да изстине за 30 минути. Добавете ½ ч.ч. бадемово олио и приберете във фризера.

Когато олиото започне да се стяга, разбъркайте енергично до постигането на напълно хомогенен кремообразен вид. По предпочитание можете да добавите няколко капки от любимото си етерично масло за ароматерапия: лавандула, жасмин, лимон и други.

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло

Надявам се тази статия да ви е вдъхновила и да изпробвате поне една от рецептите за красота. Не забравяйте да споделите с приятелки и на любимата си социална мрежа.

С любов,
Зори

Бюти съветите на Зори: 5 рецепти за красота с кокосово масло За автора: 

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог. 

Може да следите проектите й, както и статиите й за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/ZoriMakeUpArtist

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay