12 грим съвета, които ще направят живота ви много по-лесен

12 грим съвета, които ще направят живота ви много по-лесен

Не е нужно да отделяте много пари и часове пред огледалото, за да изглеждате страхотно. Понякога няколко малки съвета могат да ви помогнат да спестите време и да ви помогнат да спечелите репутацията на гримьорски гуру.

Събрахме тайните на професионалисти и аматьори за вас, които определено ще направят живота ви по-лесен:

1. Ефектът на гел очна линия с обикновен молив за очи 

За да получите перфектно права и тънка очна линия от класически молив за очи, можете да разтопите върха на молива с помощта на кибрит или запалка. Този трик ще ви помогне да получите текстурата на гел очна линия и ще бъде перфектен в ситуации, в които нямате течна очна линия под ръка.

2. Бронзант за тяло, който е по бюджета ви

Лесно е да се получи блестяща кожа като моделите на Victoria's secret. Няма нужда да се използват скъпи масла и блясък за тяло. Ако имате златисти перли за лице, които вече не ви трябват или са счупени, дайте им втори живот, като ги смесите с бебешко олио. 

3. Пудра за лице върху миглите за повече обем

Лесно можете да получите допълнителен обем на миглите с помощта на вашата пудра за лице. След като нанесете първия слой спирала, нанесете тънък слой пудра за лице с помощта на четка за пудра. След това нанесете втория слой спирала.

4. Извийте миглите си и нанесете очна линия едновременно

Ако използвате уред за извиване на миглите, може да спестите много време сутрин. Просто изчертайте черна линия върху горната част на инструмента за извиване на мигли. Когато доближите уреда до миглите си, за да ги извиете, ще нанесете и очна линия едновременно.

5. Направете очите си да изглеждат по-големи

Опушеният грим визуално оголемява очите. 

6. Създайте илюзията за плътни вежди

За да създадете илюзията за плътни вежди, можете да използвате трик. Когато попълвате веждите си със сенки или гел за вежди, натиснете космите върху кожата веднага след нанасянето на сенките или гела, преди да изсъхне. Боядисаните косми ще оставят отпечатъци върху кожата и ще създадат естествен допълнителен обем.

7. Капки за очи върху пъпки и кожни зачервявания

Капките за очи могат да ви помогнат да се отървете от пъпка, появила се неочаквано. 

8. Уголемяване на устните с помощта на пудри за контуриране на лицето

Пудрата за контуриране на лицето и тънка четка могат да направят устните ви по-плътни. Това е тайният трик, който знаменитостите често използват на червения килим. Можете да добавите допълнителен обем, като създадете сянка под долната устна и подчертаете горната устна. 

9. Освежете вида си с помощта на хайлайтър

Ако винаги изглеждате уморени, този трик ще ви помогне да изглеждате по-свежи. 

10. Прозрачна пудра за лице под фон дьо тена

Този нестандартен трик ще помогне на грима да остане по-дълго и да направи слоя на вашата основа по-плътен, без да изглежда като маска. Този метод често се използва за грим при булките на техните сватби.

11. Перфектната очна линия с помощта на мокра кърпичка

Направете очната си линия така, както можете. След това я отсечете с помощта на мокра кърпичка. 

12. Почиствайте гъбичките за грим в рамките на една минута

Можете да почистите почти всяка гъба за една минута без допълнителни усилия. Просто ги поставете в купа със сапунена течност и я пуснете в микровълновата печка за една минута. Магията на микровълновата ще почисти всичко. Всичко, което ще трябва да направите след това, е да изплакнете гъбата с вода.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay