Грешни факти за грима, на които повечето от нас вярват

Вижте каква е истината

Грешни факти за грима, на които повечето от нас вярват

Повечето жени четат много съвети за грим в интернет и гледат оналйн уроци по гримиране. Може да попаднете на истински професионалисти, от които ще получите ценни съвети, но също така може да попаднете и на лоши съвети за красота. Днес ще разграничим истинските факти от грешните.

Ето 10 мита, свързани с грима, на които трябва да спрете да вярвате веднага:

1. Винаги слагайте първо коректор под очите си

Коректорът е нашия най-добър приятел, когато искаме да прикрием тъмните кръгове под очите, предизвикани от лош сън. Много хора казват, че трябва първо да се нанесе коректорът под очите и тогава останалата част от грима. Ще спестите много време и усилия, ако първо гримирате очите си, оставяйки зоната под очите без грим и след това да нанесете коректора и фон дьо тена. Ако при нанасянето на сенките е паднало нещо под очите, ще го заличите с едно движение.

2. Тъмните вежди не са за всеки

Много жени в момента са обсебени от тъмните, плътни вежди. Звезди като Кара Делейген и Лили Колинс ни карат да им завиждаме, толкова много, че да експериментираме с веждите си по всякакъв начин. Проблемът се появява, защото повечето жени променят естествената си форма. Ключът към красиви вежди е да оставите естествената си форма и да ги запълните с подходящ цвят. Проблемът не е в цвета, а в промяната на формата.

3. Четката за фон дьо тен е задължителен инструмент

Много хора се кълнат в четката за фон дьо тен. Професионалните гримьори обаче не са особено единодушни, че това е най-добрия инструмент за нанасяне на течен фон дьо тен. Най-добрият вариант е да изпробвате всички видове гъби и четки и да изберете най-удобното за вас нещо.

4. Никога не нанасяйте грим с пръстите си

Случвало ли ви се е да отидете на почивка и да осъзнаете, че сте забравили четките си за грим? Не се паникьосвайте, когато ви се случи пак. Оказва се, че пръстите ви могат да бъдат толкова добри, колкото всяка друга четка или гъба за грим. Пръстите ви могат да бъдат чудесно средство за нанасяне на грим, дори в повечето случаи гримът се получава по-добре, отколкото с четки. Единственото условие е да измиете много старателно ръцете си, преди да започнете да се гримирате.

5. Редът няма значение

Фон дьо тен, пудра, коректор, руж- има много продукти, които ни помагат да бъдем красиви. Но какво трябва да нанесем първо? И има ли значение редът на нанасяне на продуктите? Да, има и то голямо. Когато се гримирате, правилото е просто: нанасяйте първо продуктите, които са най-близо до кожата, като започвате от най-леките към по-тежките.

6. Коректорът винаги трябва да бъде по-светъл от кожата ви

По-светлото не винаги е най-добрия вариант, когато става въпрос за коректор. Нюансът на коректора трябва да се избере в зависимост от нещата, които искаме да прикрием. Зеленото прикрива червени петна и лезии, докато жълтото прикрива тъмни кръгове и лишеи.

7. Гримът има SPF, така че не се нуждаем от слънцезащитен крем

Това съвсем не е вярно. Не се доверявайте на грима на 100%. Винаги е по-добре да нанесете и слънцезащитен продукт и то с възможно най-висок фактор.

8. Скъпият грим е най-хубав

Въпреки че е прието, че по-скъпата козметика е по-качествено, това не винаги е истина. Всъщност голяма част от гримовете имат еднакъв състав и в единия случай плащаме марка. Скъпите марки не са по-безопасни.

9. Гримът е вреден за кожата ви

Лесно е да обвинявате грима за всичко лошо, което се случва с кожата ви, но се оказва, че гримът не е виновен за нашите проблеми с кожата. Гримът запушва порите и това е факт, но ако просто измивате добре грима си всяка вечер, няма да имате проблеми.

10. Гримът не се разваля

Нищо не е вечно, включително гримът. Всички козметични продукти са годни определен период от време, след това не са толкова ефективни, но добрата новина е, че не могат да ви навредят. Максимум 6 месеца след изтичането на срока на годност, трябва да изхвтрлите продукта.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay