Опасно ли е да се гримирате с продукти от магазин за един лев?

Ще се изненадате...

Опасно ли е да се гримирате с продукти от магазин за един лев?

В последно време евтината козметика завладява целия свят. И въпреки че произходът ѝ е неясен, това не спира потребителите да купуват.

В Интернет, в китайските магазини и сайтове постоянно виждаме да се предлага козметика, която имитира продукти на най-популярните в света брандове. Нашумяла в последно време е колекцията грим на Кайли Дженър, която бива имитирана от множество китайски производители. Проблемът е, че колкото и да прилича на оригиналната козметика, китайският "дубликат" съдържа в себе си съставки като олово, живак, лепило и какво ли още не. Тази ектремна комбинция от отрови може да причини химически изгаряния и редица опасни заболявания. 

И въпреки това тази козметика е заляла дори и магазините за един лев. И макар че повечето потребители са наясно какво им се предлага, те купуват тези фалшиви продукти, защото не могат да си позволят оригиналните. Но струва ли си риска да се заблуждаваме, че имаме нещо, което всъщност е много далеч от качествения оригинал.

И дори ефектът (пигментираност, устойчивост) на тези продукти да ви удовлетвори, знайте, че това се дължи именно на посочените по-горе опасни съставки. И това, че едно червило е наситено и трайно, изобщо не означава, че то е качествено.

И все пак, ако сте решили да пазарувате от подобни магазини, ще ви посъветваме следното:

Избягвайте продуктите, които целенасочено имитират скъпи марки за грим. Тяхното производство и разпространение е изцяло с цел печалба и иска да ви заблуди, за сметка на здравето ви, за съжаление. Те съдържат опасни за здравето, токсични и канцерогенни съставки, които не би трябвало да се съдържат в козметиката.

Ако все пак искате да изпробвате козметика от толкова нисък клас, гледайте поне да е на собствена марка, а не на имитираща. В този случай не би трябвало съставът да е толкова проблемен.

Най-добрият вариант обаче е да отскочите до близката дрогерия и да закупите продукти на достъпни цени от там. Продуктите там са с ясен произход и ясно упоменато съдържание и със сигурност сред тях не са оловото и живака.

И не забравяйте, че щом една козметика е прекалено евтина, значи има някаква причина за това.


Ето с какви впечатления остава българската бюти влогърка Антоанет Попова, която гримира лицето си изцяло с продукти, закупени от магазин за лев.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay