Ето че дойде ред и на последната рецепта, с която слагаме точка на седмицата, посветена на латиноамериканската кухня, в Jenite.bg. Тя, както със сигурност предполагате, е сладка. Нещо повече, днешният десерт е сред абсолютните символи на бразилската кулинарна традиция. А ето и по-подробно за нея.
Необходими са ви:
60 г краве масло
5 с.л. кафява захар
10 с.л. какао
1 кутийка кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на бавен огън и добавете към него кондензираното мляко. Бъркайте 5 минути.
Добавете какаото и захарта (които предварително сте разбъркали с малко вода, така че да няма бучки). Бъркайтее 20-ина минути, докато сместа започне да се отделя от тенджерата.
След това махнетесместа от котлона и я изсипете в плоски чинии.
Сложете сместа за 1 час в хладилник, след което с помощта на лъжица вземете част от нея и направете малко топче. Повтаряйте процедурата, докато сместа не свърши.
Поръсете топчетата с шоколадови пръчици и ги оставете за още поне 30 минути в хладилник.
Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |