Коледни вкусотии: Малки тиквени пайове

Идеален десерт за много гости!

Коледни вкусотии: Малки тиквени пайове

Коледа наближава и е време да се замислим за празничната трапеза и най-вече - за десерта, защото той е любимата част от вечерта за малки и големи. Днес в нашата рубрика "Коледни вкусотии” ще ви покажем как да си направите малки тиквени пайове.

Те са идеални за завършек на всяка една вечеря. Фактът, че приготвяме не един цял, а много малки пайове, помага в мисията всеки един от гостите да опита от тези вълшебни хапки. Вижте как да си ги приготвите.

Необходими продукти:
2 готови кори за пай
3 яйца
1 пакет крема сирене
половин ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. консервирана тиква
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. подправка за тиквен пай

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса.

2. Развийте всяка кора върху набрашнена повърхност и я нарежете на 12 приблизително 7-сантиметрови кръгли части. Поставете всяка част в формичка за пай (става и такава за мъфин).

3. Отделете белтъка от едно яйце и го поставете в малка купа. Разбийте, докато не стане на пяна. Намажете краищата на всеки от 24-те пайа. Жълтъка поставете в купа заедно с другите две яйца и разбийте.

4. Добавете крема сиренето, захарта, тиквата, екстракта от ванилия и подправката за пай към разбитите яйца и разбъркайте до получаване на пълнеж. Напълнете всяка формичка с около 2 супени лъжици пълнеж.

5. Печете около 15 минути, докато крайчетата на пайовете станат в златист цвят, а пълнежът не се разлива. Изчакайте да изстине и след това сервирайте.

За още кулинарни идеи и вкусни рецепти, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay