Най-гнусните сладоледи на света

Тези вкусове ще променят мнението ви, че всеки сладолед е вкусен

Най-гнусните сладоледи на света

Сладоледът е любимото ни греховно удоволствие през дългите летни дни. И докато повечето хора обичат да се наслаждават на миксове от традиционни сладоледени вкусове - шоколад, ванилия, ягода, горски плодове, то има и други, които харесват по-нестандартните усещания.

Трудно ни е да си представим, че на някого би му хрумнало да постави месо, трева или чесън в сладоледа. Въпреки това нашата класация за най-странен сладоледен вкус го доказва. Ако в този момент сте се отдали на сладоледено удоволствие, препоръчваме ви да спрете за момент, защото списъкът, който сме ви подготвили, включва неща, за които ще ви трябва железен стомах и огромна доза ексцентричност.

1.Сладолед с вкус на сурово конско месо
Ако смятате, че няма нищо нередно в яденето на конско месо, то тогава сладоледът с вкус на сурово конско месо е точно за вас! Това замразено удоволствие можете да откриете в Града на сладоледа, който се намира в покрайнините на Токио.

И на нас ни е трудно да си представим, че комбинацията между подобен вкус и стомашните ни киселини може да доведе до нещо добро. Именно ексцентричните сладоледи обаче са най-голямата атракция в Сладоледения град, където по рафтовете можете да срещнете хиляди други странни предложения - сладолед с телешки език, сол, октопод, пържено пиле и т.н.

2. Сладолед с вкус на джин
В сладоледените магазини "При Мърфи” във Великобритания можете да предоставите на децата възможност да опитат алкохол, като им поръчате сладоледа с вкус на джин - един от основните специалитети на заведението.

Сладкарницата "При Мърфи” е известна със смахнатите си сладкиши. В менюто можете да срещнете заглавия като "Най-гадният вкус, който някога сме правили” (сладолед с вкус на сьомга), "Най-странното желание на клиент, което ние действително превърнахме в сладолед” (с вкус на грах и мента) и "Най-вкусният сладолед, който така и не успяхме да убедим клиентите си да опитат” (с вкус на карамфил и женско биле)

3. Сладолед с вкус на каша от грах и риба
Шотландия отдавна е известна с предлагането на пържен шоколадов десерт "Марс”. Сега вече могат да се похвалят и със сладолед с вкус на каша от грах и риба. Това удоволствие може да си доставите в "Салона на Тиери Уудс за луксозен сладолед”, където десертът ще ви бъде сервиран върху планина от пържени картофки. Ако решите да опитате този сладолед, съветваме ви да бъде на празен стомах.

Най-гнусните сладоледи на света

4. Сладолед с вкус на медуза
На тези от вас, които са се докосвали до медуза в морето, им е ясно, че тя може да предизвика неприятна болка и зачервяване на кожата.

Ексцентричният Чарли Франсис, собственикът на сладоледената компания "Оближи ме, вкусен съм”, е създал сладолед, в който протеинът от медузата е основна съставка. Но това не е всичко - когато човек оближе сладоледа, той започва да сияе - подобно на медузите нощем. За жалост, това удоволствие не е никак евтино. Една топка сладолед с вкус на медуза се продава за 200 долара.

5. Сладолед с вкус на патешки черен дроб
Френският майстор Филип Фауър комбинира мазният и калоричен патешки черен дроб с още по-висококалоричен сладолед. Фауър казва, че му е отнело цели четири месеца, за да усъвършенства своя уникален десерт, който спокойно може да замести цялата вечеря. Съчувстваме на дегустаторите, които са работили за мосю Фауър по време на целия процес.

6. Сладодед с вкус на уиски
Какво да правите, когато всички магазини за алкохол са затворени, а на вас ви се пие уиски? Ако случайно имате път до Австралия, не пропускайте да се отбиете в "Сладоледаджийницата на Симо”. Ирландската рецепта на Симо комбинира сладолед с вкус на маскарпоне със сини сливи накиснати в уиски. При сервиране сладоледът отново се полива с уиски, за да се засили алкохолният вкус.

7. Сладолед с вкус на авокадо
В сравнение с предходните ни предложения, сладоледът с вкус на авокадо не ни се струва нещо особено. И въпреки това може да го срещнете единствено в Ница, Франция.

8. Сладолед с вкус на дуриан
Плодът дуриан може да се срещне единствено в Южна Африка. Известен е с типичния си силен аромат, който всеки човек припознава на нещо различно и крайно неприятно - от мирис на канализация, до мирис на изгнил чесън. Само си представете този аромат под формата на сладолед. И все пак, той действително може да бъде опитан - в Ню Йорк, в известната Сладоледена фабрика на Чайна Таун.

9. Сладолед с вкус на печен чесън, бадеми и чипс
Печен чесън, бадеми, чипс - три вкусни сами по себе си неща. Но комбинирани заедно, и то в сладолед? Това странно хрумване може да опитате при "Сладоледите на Себастиян Джо” в Минеаполис.

10. Сладолед с вкус на ментови листа и разбити белтъци от морски таралеж
Този изключително чудат сладолед можете да опитате в Портланд. Прави се от пресни ментови листа, които се смесват с разбити белтъци от яйца на морски таралеж, а по желание на клиента, могат да бъдат добавени и италиански люти чушлета.

11. Сладолед с вкус на змия мамуши
Очевидно това, което не те убива, се превръща в отличен сладолед. Според нас, именно това е принципът, който стои зад направата на сладолед с вкус на змия мамуши в Токио. Мамуши е една от най-отровните змии в Япония. Няколко милиграма от отровата й могат да убият човек в рамките на тридесет минути. Затова ни е трудно да си представим, че някой би включил именно тази змия към съставките за направата на сладолед. 

За още интересни факти, станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay