Пандишпанено руло с конфитюр

Рецепта за вкусен десерт

Пандишпанено руло с конфитюр

Около празниците, се стараем масата винаги да е добре подредена, ястията да са вкусни и задължително да имаме десерт. Затова днес ще ви предложим една лесна рецепт за един много вкусен десерт- пандишпанено руло с конфитюр. 

Нужни продукти: 

  • 5 яйца
  • 5 супени лъжици брашно
  • 5 супени лъжици захар
  • 1 ванилия
  • 1 чаена чаша конфитюр
  • 1 кафена чаша счукани орехи 
  • 2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне: 

Яйцата се измиват и се отделят жълъците от белтъците. Към жълтъците се прибавят 2 супени лъжици захар и се разбиват, докато побелеят и увеличат обема си. Белтъците също се разбиват на сняг с 3 супени лъжици захар. Двете смеси се събират и се разбъркват внимателно отдолу нагоре. Прибавя се брашното при леко разбъркване. Полученото тесто се изсипва върху покрита с хартия за печене правоъгълна тава и се заглажда. Пече се във фурна, загрята на висока температура за кратко време. След като изстине, платката се изважда от тавата, обръща се и се освобождава от хартията. Намазва се с конфитюр и орехи и се навива на руло. Рулото се нарязва на порции и се поръсва с пудрата захар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay