5 неща, които трябва да обмислите, преди да замените бебешкото креватче с голямо легло

Ето за какво трябва да помислите първо

5 неща, които трябва да обмислите, преди да замените бебешкото креватче с голямо легло

Идва един момент, в който трябва да кажете "Сбогом" на бебешкото креватче и да купите на своя малчуган "легло за големи хора". Вероятно детето не иска да се раздели със своето креватче, а вие не искате да приемете, че детенцето ви е пораснало, но смяната на леглата се налага. Има обаче 5 неща, които трябва да обмислите, преди да направите тази стъпка. Може да има ужасяващи последици като падане от леглото или събуждане по среднощ, осъзнавайте че някой ви наблюдава от близо. Ето всичко, за което трябва да помислите:

  1. Подготвени ли сте за безсънни дни и нощи?

    Ако сте късметлии, детето бързо ще свикне с новото си легло и всичко ще бъде наред. В най-добрия случай, поне една седмица детето няма да спи нормално. Ще пропуска следобедната дрямка, нощем ще идва във вашето легло и т.н. Изберете моментът, в който ще бъдете подготвени за това и ще прекарвате достатъчно време вкъщи, за да помогнете на малчугана да свикне по-бързо.

  2. От какво легло имате нужда?

    В зависимост от това дали живеете на квартира или в постоянното си жилище, преценете какво легло да купите. Ако още не живеете в постоянния си дом, няма смисъл да инвестирате много пари в това легло. Има начини да преправите креватчето така, че да стане на легло. Ако пък вече имате жилище, в което смятате да живеете дълго време, вземете легло, което детето наистина харесва. Без значение дали ще бъде във формата на кола, каляска, ще има колелца или ще бъде изрисувано, важно е детето да харесва леглото си.

  3. Нуждаете ли се от предпазна решетка?

    Ако се е наложило да замените креватчето с легло по-рано, отколкото ви се е искало, вероятно се опасявате, че детето може да падне от леглото през нощта. Ако имате такива опасения, сложете предпазна решетка, за да можете и вие да спите спокойно нощем.

  4. Предвидили ли сте всичко разходи около леглото?

    Преди да изберете леглото, трябва да съобразите, че разходите не свършват с купуването му. Нужни са ви матрак, подложка за матрак, възглавници, чаршафи, завивки, покривало за леглото и т.н. Изведнъж варианта за по-евтино легло стана много привлекателен, нали?

  5. Детето ви спи ли само или често иска да спите при него

    Ако сте имали късмета да родите дете, което абсолютно отказва да спи само, по-добре вземете легло, на което ще се събират детето и един възрастен. Ако често ви се налага да спите при него, е добре да ви бъде удобно.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay