5 съвета за това как да спрете да забравяте и да губите всичко, след като родите

5 съвета за това как да спрете да забравяте и да губите всичко, след като родите

Всяка жена, която наскоро е станала майка може да потвърди, че е по-разсеяна от преди, губи много неща и бързо забравя. Това е съвсем нормално състояние за младите майки, но въпреки това не е особено приятно. Ето как да се справите с този проблем:

1. Създайте график за хранене

Кърмещите майки често се превръщат в мандра, която трябва да работи непрестанно. Добро решение е да създадете график и бебето ви да яде на всеки 2.5-3 часа. Трябва да сте сигурни, че бебето е добре нахранено на всяко от храненията. Ако то започне да плаче между храненията, не бързайте пак да му предлагате да суче. Вместо това масажирайте гръбчето му. Това помага, защото бебетата имат мехурчета въздух в коремчето. Ако помогнете на бебето да се оригне, ще спре да плаче.

2. Създайте режим на сън

Бебетата често заспиват по време на хранене и майките не са склонни да ги събуждат. Опитайте се да държите бебето си будно за около половин час след храненето, а след това го сложете да спи. Ще забележите разликата.

Логиката е проста - ако бебето е спало цял ден, няма да спи спокойно през нощта. Но ако бебето има изграден режим за хранене и спане през деня, през нощта ще спи спокойно, съответно и вие ще можете да се наспите.

3. Създайте място и отделяйте време за тренировка

Физическата активност подобрява паметта, подпомага мозъчната активност и мисловните умения като цяло. Освен това, след раждането всяка жена има отслабени тазови и коремни мускули. Най-добрият начин да ги стегнете е да правите упражнения. Можете да практикувате спортове като тенис, плуване, йога или просто да ходите. Не е нужно да претоварвате тялото си. 

4. Направете си меню

Добре е да се придържате към диета, която подобрява състоянието на мозъка и разбира се е подходяща за кърмеща майка. Тряба да ядете храни, богати на хранителни вещества и витамини. Яжте пълнозърнести храни, морски дарове, ядки, плодове, зеленчуци и пийте много вода. Вместо зехтин и олио използвайте кокосово масло, тъй като е по-богато на здравословни мазнини.

5. Не правете по няколко неща наведнъж

Всички знаем, че жените са мултифункционални, но е по-добре да правите нещата едно по едно, за да ги правите по-качествено. Започнете да си правите списък със задачите. Когато започнете нещо, свършете го докрай и го зачеркнете от списък. Ще разберете, че сте много по-продуктивни така. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay