7 неща, които децата ви ще помнят, когато пораснат

Вижте кои са наистина важните неща

7 неща, които децата ви ще помнят, когато пораснат

Има много неща от детството, които не си спомняме, но има и спомени, които са толкова ясни, сякаш е било вчера. Има неща, които децата винаги помнят, без значение на каква възраст са били тогава. Вижте кои неща ще останат в съзнанието на вашите деца и помислете над тях:

  1. Преживяванията, които сте имали заедно

    Те няма да си спомнят всяка играчка, която са получавали за рождения ден или колко пъти сте им купили сладолед. Децата помнят преживявания. Помнят и ценят време, което сте прекарали заедно и нещата, които сте правили. Те се наслаждават на преживяванията повече, отколкото на играчките.

  2. Моментите, в които сте оставяли телефона си, заради тях

    Толкова често напоследък гледаме специалните моменти през камерите на телефоните си и пропускаме нещата, които децата опитват да ни покажат. Когато се случва нещо специално, оставете телефона си и им дайте цялото си внимание. То е много по-ценно от една снимка или клип.

  3. Вашите положителни думи

    Не е достатъчно да казвате"Обичам те", има още хиляди думи, които можете да кажете на детето си и то да се почувства добре: "Гордея се с теб", "Ти направи животът ми по-хубав" и т.н. Тези думи показват уважение към детето от най-ранна възраст.

  4. Как се справяте в трудни ситуации

    Децата ви приемат за пример. Те се ориентират за света и затова как би трябвало да се постъпва в различни ситуации от вас. Според начина, по който реагирате в трудни ситуации, те ще се чувства сигурни и защитени.

  5. Моментите, в които не сте били там

    Въпреки че звучи отрицателно, всъщност е положително. Децата винаги имат нужда от родителите си, но има моменти, в които вие няма да сте там и въпреки това ще са специални. Това ще бъдат първите спомени на детето като независим възрастен.

  6. Начинът, по който вие и партньорът ви се държите

    Децата гледат и се учат. Ако вие с партньорът ви имате нормални взаимоотношения, децата си изграждат представа за това какви би трябвало да са отношенията между мъж и жена, което е доста важно за целия им живот.

  7. Как се държите, когато сте под стрес и напрежение

    Животът не винаги е безгрижен и лесен и вашите деца помнят как сте реагирали, когато е било много напрегнато. Ако сте от хората, които могат да се справят със стреса, страхотно- ще дадете добър пример на децата. Ако не, ще бъде добре да се научите да се справяте със стресовите ситуации.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay