7 трудности, с които самотните майки не искат да признаят, че се сблъскват

Нужно е време да се свикне с развода.

7 трудности,  с които самотните майки не искат да признаят, че се сблъскват

Разводът е процес- връзката с бившия партньор, дори отношенията с децата се променят с времето. Отначало е странно чувството да бъдеш самотен родител. После се свиква. Въпреки че всеки човек е различен и всеки развод е уникален, има проблеми и трудности, с които се сблъсква всяка самотна майка. Повечето майки обаче отказват да признаят, че имат тези проблеми. Вижте кои са те:

  1. Финансови затруднения

    Всеки има финансови затруднения, но след развода става много трудно за много кратък период от време. Да бъдеш самотен родител може да бъде много стресиращо и плашещо от финансова гледна точка. Признаването на тези проблеми е доста трудно, а и е възможно да чуете мнения като :"Сама избра да се разведеш." и т.н. Това е тема, която разведените майки не искат да обсъждат.

  2. Нуждата от почивка срещу липсата на децата

    Самотните майки са много натоварени-работа, гледане на децата, готвене, чистене+всичката мъжка работа и имат нужда от почивка. Но обикновено не се наслаждават на почивката, когато децата са при баща си. Тишината. Празната стая. Самотата по празниците. Трудно е да се свикне с това, че децата ви няма да са при вас в определени моменти.

  3. Трябва да са силни

    Никоя самотна майка няма да го признае, но когато семейството се разпада, приятелите и роднините взимат страна. Рядко някой остава неутрален. Майката трябва да е силна и да не показва пред мъниците, че страда, въпреки че вътрешно преживява всичко много тежко.

  4. Приспособяването на децата

    Различните деца приемат развода по различен начин, но при всички положения е трудно. Преживяват го трудно, но децата са силни и се адаптират към ситуацията, така трябва да направят и родителите. За да е по-лесно за малките потърпевши да свикнат с мисълта, родителите трябва да говорят с тях много и да ги подкрепят.

  5. "Битките" в съда

    Всички знаят, че тези дела могат да бъдат много тежки и обикновено всички са обидени, огорчени и наранени накрая. Обикновено хората изобщо не искат да говорят за това. Преживяват го сами, вътре в себе си.

  6. Това, че бракът може да е изглеждал страхотно отстрани, а всъщност да е бил ужасен

    Животът "зад затворени врати" е много по-различен, отколкото е в действителност. Бракът може да е много тежък и стресиращ и за двамата, а всъщност никой да не знае за това.

  7. Изразът "Трябва да останете заедно, заради децата" е влудяващ

    Когато някой каже на развеждаща се майка, че трябва със съпруга й да останат заедно, защото е по-добре за децата, тя има желание да го убие. Повечето двойки се развеждат за доброто на децата, а не обратното. Повечето хора искат най-доброто за децата си и искат да им осигурят щастлив дом. Ако не могат да го осигурят заедно, по-добре да се разделят. Не винаги брак е еквивалентно на щастие.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay