Животът преди и след като станеш родител

Колко много неща се променят

Животът преди и след като станеш родител

Ако животът на човек може да се раздели на някакви периоди, то най-подходящо ни се струва да го разделим на преди и след като сме станали родители. Доста неща значително се променят. Неща, за които само сме чували и никога не сме изживявали, стават реалност за нас. Определено това е период, за който трябва да се подготвим предварително най-малкото психически.

Надяваме се да не сме Ви стреснали. Да станеш родител, е най-прекрасното нещо, но трябва да знаеш някои неща, преди да направиш този избор.

Най-страхотното нещо, след като станете родители, вече няма да е сексът, а сънят.

Животът преди и след като станеш родител

 

 

Ще трябва да сте плътно до детето, защото, ако мръднете нанякъде и го оставите без контрол, ще намерите къщата си преобразена – разхвърляна, изцапана.

Животът преди и след като станеш родител

 

Мислили сте си, че да изгубите ръкавиците си, шала си или ключовете си е нещо фатално. Е, ще разберете какво е фатално, когато бебето загуби играчката си. Тогава всички съседи ще разберат.

Животът преди и след като станеш родител

Ако преди сте си мислили, че най-великото нещо на Земята е кацването на космонавти на Луната, то след като станете родители, ще разберете, че няма нищо по-велико за Вас от монета, в който детето Ви проходи.

Животът преди и след като станеш родител

Ако преди никога не сте докосвали памперс, сега вече сте се специализирали в сменянето на памперси и можете да го направите за норматив.

Животът преди и след като станеш родител

 

Къщата ви се превръща в замък на играчките и куклите.

 

Способни сте да направите всичко, само и само детето да спре да плаче.

Ако преди багажът ви за двудневно пътуване, е бил 3 блузи, чифт дънки и чиста кърпа, то сега се състои от памперси (много памперси), биберони, адаптирано мляко, играчки и всичко от "първа необхоимост" за бебето.

Ако, когато сте били без дете е можело да правите секс на дивана, да се целувате, където поискате и да говорите, каквото Ви попадне, то след като станете родители, трябва да внимавате какво говорите и начина, по който се държите, защото децата копират всичко от своите родители.

Мислите си, че знаете почти всичко и няма с какво да Ви изненадат. Почакайте детето да порасне малко. Тогава ще се почувствате по точно обратния начин -че не знаете почти нищо.

Сексът вече не е дълго, продължително изживяване, а откраднат момент, набързо.

Всеки родител минава през трудни моменти, но истината е, че те са толкова очарователни и след това ще си спомняте с умиление за тях.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay