Защо майките в Индия не наказват децата си

Интересен метод за възпитание

Защо майките в Индия не наказват децата си
Индийските родители вярват, че викането няма да помогне за възпитанието. Хандуизма, будизма и исляма, преплетени в тази страна, споделят най-доброто от своите традиции. Родителите избягват да наказват дори най-непослушните деца и има доста добра причина за това.
Ето как да бъдете добри родители, според индийските семейства:
 
Метод на добротата
 
Родителите в Индия учат децата да бъдат добри към всяко живо същество още от раждането. Търпението е от първостепенно значение. То се разглежда като добродетел, докато проявата на раздразнителност се счита за порок.
 
Контролирана информация
 
Родителите обикновено ограничават гледането на телевизия до програми, посветени на изкуството и образованието. Този подход е много важен днес, когато интернет и телевизията могат да окажат негативно влияние върху личността или дори да бъдат опасни.
 
Маниерите на първо място
 
Индийските жени са особено внимателни относно етикета на масата и преподават на децата си подходящи маниери. На 2-годишна възраст на детето се опрощава, че играе с храна. Но на 10-годишна възраст, такова поведение няма да бъде толерирано.
 
Даване на добър пример
 
Родителите в Индия вярват, че навиците им са бъдещите черти на характера на техните деца. Ето защо те не им обясняват как трябва да се държат, а по-скоро показват как се прави всичко, като дават добър пример на децата. По-възрастните поколения също участват във възпитанието, тъй като няколко семейства могат да живеят под един покрив.
 
Близка връзка
 
Индийските лекари препоръчват майката и детето да спят заедно, за да могат да се чувстват взаимно и да бъдат спокойни. Ако бебето е неспокойно, майката веднага го взима в ръцете си.
 
Мислене на глас
 
Училищното образование е свързано с духовност и толерантност. Децата се научават да говорят за своите мисли и да ги обсъждат; Те имат йога, памет и усмивки за уроци. Самата система ги стимулира да разкрият потенциала си.
 
Табутата на учителите
 
Индийските учители трябва да са много толерантни: те не могат да покажат недоволство или да поискат нещо, което те самите не правят. Често се събират, за да обсъждат правилата за поведението на учителите - а не на децата.
 
Да бъдеш по-добър от себе си
 
Основната задача на всеки ученик е да бъде по-добър. Всеки месец се дават специални карти на успешните студенти. Индийските деца се стремят да бъдат по-добри от самите себе си, а не от някой друг.
 
Неформално отношение
 
Учителите не се колебаят да показват своята любов към своите ученици. Те могат да прегърнат детето или да го потупат по главата.
 

Както във всяка страна, индийските методи за възпитание и образователните принципи се основават на манталитета на страната. Въпреки това, няма нищо лошо да се вземат уроци от тях и да станем по-добри и по-търпеливи с нашите деца.
 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay