Как да откъснете семейството си от технологиите?

Няколко много полезни съвети

Как да откъснете семейството си от технологиите?

Не знам за вас, но използването на таблети и телефони в моят дом е извън контрол. И не само от децата. Има чувството, че никой от нас не може да издържи повече от 20 минути, без да провери телефона си. Тъй като започва нова година, аз реших да направя една промяна за цялото семейство- технологична диета. Това е една страхотна цел за Новата година. Ще се отрази добре на очите и отношенията ви. Вижте как да го постигнете:

1.Организирайте вечери, на които не са позволени никакви мобилни устройства

Независимо дали вечеряте вкъщи или на ресторант, помолете всички да оставят телефоните си в другата стая. Когато всеки е хванал телефона си на вечеря, комуникацията куца. Това е знак на неуважение. Говорете си за това как е минал денят ви и оставете мобилните устройства за по-късно.

2.Изключете всички известия и звукове на устройствата

Ако телефоните ви постоянно звънят и издават звуци, всички ще се изкушавате да ги поглеждате. Освен това е много досадно постоянно да се чуват различни звуци.

3.Не проверявайте в Google, а търсете в книгите

Нали помните, че има едни неща, наречени речници или енциклопедии. Ако имате вкъщи, използвайте ги повече, отколкото Google, а ако нямате, отидете д о книжарницата още сега. Книгите са много по-ценни от интернет и трябва всички да се научите да ги използвате.

4.Не използвайте тези устройства преди лягане

Вместо да позволявате на детето да си играе на телефона, преди лягане, прочете му приказка, проведете разговор или го накарайте да ви разкаже история. Така и вие ще се научите да не използвате вашите мобилни устройства преди лягане, което е много полезно.

5.Включвайте "самолетен режим” на телефона си по време на важни събития

Когато снимате пиесата в училище или футболния мач, има голяма вероятност да се изкушите да проверите и-мейла или фейсбук профила си. Просто включете "самолетен режим” и снимайте на воля.

6.Отделете специално място за зареждане на устройства

Пригодете специално място, с много контакти и наложете правилото, че всички телефона и таблети ще се зареждат само там. По този начин поне докато устройството се зарежда, притежателят му няма да бъде залепен за него. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay