Как наистина изглежда следродилната депресия

Една много силна снимка

Как наистина изглежда следродилната депресия

Всички си представяме, че раждането на бебето е най-щастливия момент в живота и че то носи единствено и само радост. Но за някои майки хормоналните промени, стресът и сериозната липса на сън могат да се превърнат в нещо сериозно: следродилна депресия.

Много майки крият тази реалност, може би от срам. Но Kathy DiVincenzo, майка на две деца от Кливланд, страдаща от следродилна депресия, тревожност и обсесивно-компулсивно разстройств, решава да заснеме 2 снимки, показващи разликата между това, което майки показват на света и реалността. 

Едната снимка показва реалността на следродилната депресия, а другата- перфектната картина- така би изглеждало майчинството в един перфектен свят.

 

"Истината е, че и двете снимки описват живота ми, в зависимост от деня", пише Кати в своя пост. "Единственото по-изтощително нещо от тези условия, е да се преструваш, че нещата не стоят по този начин. Два пъти по-трудно е да криеш истината. Страхувам се, че ще помислите, че съм слаба, луда, ужасна майка и милион други неща и съм сигурна, че не съм сама в това", добавя тя.

Следродилната депресия засяга една от седем жени. Майките се чувстват тъжни, отчаяни, оттеглят се от семейството и приятелите си и имат проблеми с връзката с бебето си.

Този пост събира близо 72 000 споделяния и 13 000 коментара.

Като завършва с молба да се прекъсне стигмата, като подканва и други жени, пострадали от следродилна депресия, да споделят историята си. "Да покажем на другите, че не трябва да страдат мълчаливо."


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay