Какво може да се случи, ако децата не спрат да смучат палците си

Вижте защо детето ви трябва да спре да го прави

Какво може да се случи, ако децата не спрат да смучат палците си

За повечето родителите смученето на пръстта е до болка познато. Повечето деца се успокояват по този начин. Въпреки че обикновено приемаме това като нормален навик, от който децата ще се отучат, не винаги е така.

Голяма част от децата не могат да се отучат от вредния навик и продължават да смучат пръста си. Някои родители опитват да спрат това с помощта на горчив лак. Въпреки че има начини, това е много трудна задача. Продължителното смучене на палеца обикновено е поради семейни причини. По този начин децата се успокояват сами.

При повечето бебета този навик е първият, който придобиват, защото много наподобява сученето при кърмене. Това поведение в детството се дължи на емоционалния комфорт, който носи. Освен това по този начин децата получават внимание, а всички знаем, че те правят всичко възможно, за да привлекат вниманието ни.

Колкото и странно да звучи има и възрастни, които имат този навик, въпреки желанието си да спрат. Колкото по-рано децата забравят за този вреден навик, толкова по-добре, защото това се набива в съзнанието им и после им е много по-трудно да спрат да го правят.

Смученето на пръста също така може да предизвика деформиране на захапката. Докато още детето е с млечни зъби не е проблем, но когато започнат да растат постоянните, може да започнат проблемите.

Направете всичко възможно и опитайте всички методи да отучите детето си от този вреден навик, преди да е станало късно и да трябва да обикаляте зъболекарските кабинети.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay