Какво трябва да знаете за пътуването в самолет с малко дете

Трябва да бъдете подготвени

Какво трябва да знаете за пътуването в самолет с малко дете

Въздушният транспорт набира все повече популярност, тъй като е най-удобният транспорт за дълги разстояния, а вече е и на нормални цени. Има деца, които на 1-годишна възраст са прекарали повече часове във въздуха отколкото някои хора са прекарали през целия си живот. Със сигурност пътуването в самолет с малко дете не е най-вълнуващото нещо, но трябва да се справяме със ситуациите. Важно е да разберете, че пътуването в различните възрасти има своите особености. Ще ви дадем няколко съвета за полетите с дете на различна възраст:

Малко бебе

С успокояващия шум и вибрациите, летенето е като връщане в утробата- не толкова далечния дом на новороденото. Повечете новородени бебета просто спят през цялото време. Просто не забравяйте да храните бебето при излитане и при кацане, за да не го болят ушите.

Много хора се притесняват да летят с новородено бебе, затова отлагат пътуванията за по-напред във времето, когато детето порасне. Това обаче не е необходимо. Дори може да се счита за грешка. Възползвайте се от факта, че бебето ще спи през цялото време и че не се нуждае от собствена седалка.

Съвет: Тъй като ще имате много багаж, отидете на летището по-рано. Всички неща на бебето изискват време за проверка, така че отидете достатъчно рано.

Любопитно, лазещо бебе

Бебетата в тази възраст изискват повече движение и развлечения, така че пътуването няма да е толкова спокойно. Но, като изключим проблемите с ушите, не е чак толкова сложно. Вашият мъник няма да спи през цялото време, така че подгответе играчки и други неща, с които да се занимава.

На тази възраст най-добре е да вземете отделно място за детето. По този начин ще можете да закрепите столчето за кола.

Съвет: Ако бебето ви спи добре, изберете часовия диапазон, в който обикновено спи и запазете този полет. Ще имате много по-спокойно пътуване, ако пътувате през нощта. Детето ще бъде малко кисело, докато стигнете до летището, но когато се качи на самолета ще заспи и ще се събуди чак когато сте стигнали там, където трябва.

На възраст, в която ходи

Ако ходи

Пригответе се за натоварени няколко часа. Няма да ви лъжем- най-трудното пътуване е с дете на 12-15 месеца. На тази възраст децата просот не желаят да стоят на едно място. На тази възраст децата са големи, за да спят през цялото време и малки, за да им дадете някаква игра, с която да се занимават. Подгответе се с много занимателни неща и се молете да поспи поне половин час.

Ако тича

Във възрастта от 15 до 24 месеца децата започват да се интересуват от различни клипчета и игри, на които могат да играя на телефона ви. Разбира се, все още са прекалено малки, за да изкарат целия полет, гледайки в телефона, така че се подгответе и с други занимания.

Съвет: Разделяйте отговорностите си със съпруга си. Например, може 45 минути вие да се занимавате с детето, 45 минути- той и така да се редувате. По този начин и двамата ще имате свободно време да почетете или да гледате нещо.

Малки гневни човечета

В един момент, обикновено след като навършат 2 години, децата сякаш биват обладани от зли духове. Започват да крещят, да се бият, да се карат, да се сърдят и сякаш нарочно искат да вгорчават живота ни. Вероятно ще отказва да седне, ще хвърля и чупи играчките си, няма да спи и ще изнерви всички хора на борда, както и вас.

Може да ви се струва като безнадежден случай, но винаги има начин да се справиш с едно дете. Постарайте се да се измори преди полета. Позволете му да изразходи възможно най-много енергия. Вместо да го возите в количката, го оставете да ходи до вас. Освен това е добре да се качите на самолета в последния момент, за да може да лудува максимално много време.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay