Магията на майчините думи

По-силни са, отколкото предполагате

Магията на майчините думи

Има един много прост ритуал, който всъщност помага на болни деца. Проведен е ескперимент в Англия, при който майките на болни деца всяка вечер правят нещо. Те чакат децата да стигнат активната фаза на съня и им говорят. Казват думи от сорта на "Обичам те. Гордея се с теб. Радвам се, че си мое дете. Ти си най-доброто дете". 

Еспериментът е направен и с други болни деца, чиито майки не са им говорили, докато спят. Резултатите показват, че децата, на които е било говорено, се възстановяват много по-бързо от останалите. Това е магията на майчините думи. 

Фразите, които се използват в тази терапия обикновено са свързани с любов, гордост, съжаление, приемане. Ако казвате подобни неща на децата си, нещата се оправят много по-бързо и лесно. 

Може да изпрбвате различни фрази, докато разберете от какво точно се нуждае детето ви. 

Най-важното е да не казвате тези неща, а да влагате всичките чувства и емоции, които носите във себе си. 

Всички знаем, че няма по-силна връзка от тази между майка и дете и че няма по-силна любов от майчината. Вече тези факти са и научно доказани. Каквито и проблеми да имате, не забравяйте, че любовта е нещо магично и може да разреши всеки  проблем. 

Не забравяйте да казвате на децата си, че ги обичате. Казвайте го често, без причина, просто защото е така. Целувайте ги, прегръщайте ги. Това са моменти, които ще помнят през целия си живот. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay