Писмо до моето неродено и дори незаченато бебе!

Да си знае

Писмо до моето неродено и дори незаченато бебе!

В последно време се замислям за изтичането на живота през пръстите, за това как всичко минава толкова неусетно и бързо и накрая след теб остава шепа прах.. Нима това ще се случи и с мен? Да, ще се случи, с мен, с вас, с всички. И се замислям как моите връстници вече дундуркат по едно детенце, а аз още се катеря по кариерни стълбици и се чудя коя планина да изкача.. И докога така не знам. Знам само,ч е за 27 години съм разбрала, че човек не бива да прави нещо, без да е готов или сигурен. А и дори да е сигурен, е необходима стабилна връзка, дълги отношения и подкрепа. Та, както стана ясно, нямам още дете, но това не означава, че не мисля за него и за бъдещата му поява. Ето и писмото ми към него.

Скъпо мое дете,

Когато и да се появиш и каквото и да бъдеш, знай, че ще бъдеш оградено с много любов, нежност и хармония! Ако сега те няма, то това е, защото не мога да ти осигуря всичко това, което искам, но, когато си вече на бял свят, ще го имаш.. И не, не говоря за пари и скъпи дрешки, а за това, че няма да ти липсва разбиране, игри, забави и усещането на майка ти, която ще реагира винаги, когато нещо с теб не е наред.

Ще се появиш в момента, в който мама и татко имат силна връзка като стоманено въже, която никакви ножици не биха могли да срежат, за да не паднеш ТИ! 

Мило дете, знай, че ТИ ще си най-важното нещо в живота ни и няма да има нещо, което да заема повече вниманието ни.

Обещавам да бъда любяща, търпелива, докато прохождаш и проговаряш и да те заливам с любов от сутрин до вечер. Искам също да знаеш, че нашите дни с теб ще са малко по-различни от на другите майки. Да, ще ходим по разходки, даже малко повече отколкото си очаквало, и ще сме постоянно на детската площадка, но няма да пропуснем и изложбите, театралните постановки за бебета, експозициите в музеите, представянията на книгите. Трябва да си подготвено от сега, че ще имаш майка, която се отегчава бързо от  рутината и постоянно иска нови и нови неща. Така че животът ти като бебе няма да е скучен, повярвай!

Не се надявай и на много телевизия. Ще имаш майка, която знае, че тя е вредна и ще предпочита да те приспива с разказани то нея приказки и измислени от нея истории.

Забрави и за вредните храни, защото ще си имаш майка, която обича здравословното хранене. Така че вкъщи винаги ще има топло приготвена, вкусна, питателна и здравословна храна! Може да се мръщиш в началото, но след време ще ми благодариш.

Мое задължение ще бъде да те възпитам, образовам, да те направя ЧОВЕК, такъв, че някой ден да подаваш ръка от уважение, да отстъпваш място в градския, да помагаш на хора в беда и.. да бъдеш човечен в делата си!

И така, скъпо дете, когато и да се появиш, знай, че ще попаднеш ан сигурно място и в сигурни ръце, които дълго са се подготвяли да те поемат и ще те държат здраво винаги!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay