Спечелете страхотни награди във фотоконкурса "Щастието да бъдеш майка"

Споделете с нас любимите си снимки

Спечелете страхотни награди във фотоконкурса "Щастието да бъдеш майка"

Jenite.bg не спира с конкурсите и раздването на страхотни награди.  Този месец темата на конкурса е вдъхновена от най-голямата благословия- тази да бъдеш майка. Изпратете снимка, която изобразява ваш любим момент и ви кара да се усмихвате.

  • Споделете с нас снимка, която изразява щастието ви от това, че сте майки
  • Може да изпратите ваша снимка, заедно с детето или само негова снимка
  • Очакваме снимки на щастливи майки с техните деца/дете
  • Снимки на бъдещи майки със сладки, бременни коремчета
  • Изпратете снимка, която изобразява ваш любим момент, кара ви да се усмихвате и да се гордеете, че сте майки

Изпращайте вашите снимки на ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ във фейсбук страницата на jenite.bg до 23:59 на 10 април 2017г.

Посочете вашето име и името на детето/децата!

Тримата участници, събрали най-много харесвания, ще получат страхотни награди, осигурени от издателство Колибри.

Победителите ще бъдат обявени на 11.04.2017г

Наградите, които можете да спечелите, са 3 страхотни книги, свързани с майчинството: 

"Край на мита за добрата майка" от Алисън Шейфър

Спечелете страхотни награди във фотоконкурса "Щастието да бъдеш майка"

Едва ли има жена, избрала предизвикателството на майчинството, която да не се е чувствала безпомощна пред задачата да бъде добър и ценен от обществото родител.

Алисън Шейфър обобщава горчивия опит на множество съвременни майки, които в старанието си да са съвършени са се оказвали на прага на отчаянието. Тя предлага задълбочено изследване на заблудите им и доказва защо днешните модели за "добра майка” са не само неефективни, но водят до родителски провали и семейни кризи. 

Има ли изход от тази патова ситуация? Как да обичаме децата си и да ги възпитаваме "правилно”? Как да устоим на натиска на образователната система? А на стандартите за щастие и успех, които нашата култура така агресивно налага?

Чрез действителни истории, разиграни проблемни ситуации и практически съвети Алисън Шейфър ни води по пътя на възможните отговори. По убедителен и забавен начин тя представя идеите си за промяна на перспективата в отглеждането и възпитаването на децата. Да бъдем отговорни и удовлетворени родители на щастливи деца е осъществима цел, твърди Алисън. Как да стане ли? Като отхвърлим културните стереотипи и бремето на непосилните си амбиции. Като се откажем от състезателността, надмощието и контрола... Като насърчаваме децата си и ги обичаме такива, каквито са.

Съвършеното семейство и съвършеният родител са просто митове.

Тази книга е за всички, които имат куража да са НЕСЪВЪРШЕНИ!

"Когато се появи детето" от Франсоаз Долто

Спечелете страхотни награди във фотоконкурса "Щастието да бъдеш майка"

"Когато се появи детето" е заглавието на популярна ежедневна рубрика в Радио "Франс Eнтер", излъчвана от 1976 до 1978 г., в която Франсоаз Долто отговаря на писма на слушатели. Темите са разнообразни, препоръките – конкретни, основани на богатия й опит на психоаналитик. От първата глътка въздух до встъпването в зрелостта, от "необяснимите" реакции на бебето до сложния свят на юношата, от хигиенните навици и подреждането на играчките до пробуждането на сексуалността – няма незасегнат проблем, с който биха могли да се сблъскат родители, баби и дядовци, учители, педагози. Без претенцията да дава рецепти, Долто откликва с полезни съвети и напътствия. И с едно общо послание, което се съдържа във всеки ред на живия диалог. Детето не е нечие притежание, а самостоятелно същество, чиито пориви и желания трябва да бъдат чувани, разбирани и зачитани. Възпитава се с думи, с обич и търпение, с пример, не с нервност, принуда и насилие. Разговорът, общуването е пътят към сърцето на малкия човек, за да израсне той като пълноценна личност и да открие своето място и призвание в обществото. Франсоаз Долто предлага ценен източник на модели за възпитателно поведение, за мъдри отговори на предизвикателствата, които децата непрестанно поднасят на възрастните.

"Грешките на нашите родители" от Даниел Дж. Сигъл и Мери Харцел

Спечелете страхотни награди във фотоконкурса "Щастието да бъдеш майка"

Случвало ли ви се е да си помислите: "Не мога да повярвам, че току-що казах на детето си това, което моите родители не спираха да ми повтарят! Нима съм обречен(а) да възпроизвеждам техните грешки?" В "Грешките на нашите родители" Даниел Дж. Сигъл и Мери Харцел изследват влиянието на собствените ни детски изживявания върху начина, по който отглеждаме децата си. Облягайки се на последните открития в областта на невробиологията, те обясняват как междуличностните отношения се отразяват пряко на мозъка и колко е важно родителите да разберат по-добре своето минало, за да отгледат уравновесени и щастливи деца. Какво си спомняме? Как възприемаме реалността? Как общуваме? Как създаваме емоционални връзки? Как запазваме самообладание и как го губим? На всички тези въпроси – и на още много – авторите дават задълбочен, едновременно научен и разбираем за читателя отговор, подплатен с много примери.

Желаем Ви успех!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay