Тази джаджа превръща супата в клавиатура

Как е възможно, що е това?

Тази джаджа превръща супата в клавиатура

Представяме ви MaKey MaKey - новото изобретение, което побърква цялото интернет общество. Побърква и нас, тъй като не можем да си представим как е възможно да съществува такова нещо!

Изгледайте видеото, което сме ви предложили, и ще разберете какво имаме предвид. Това чудо уж не е учило в "Хогуортс", а успява да превърне бананите и стълбите в пиано. Оказва се, че фидето за супа с форми на буквички може да се използва вместо компютърна клавиатура, а Супер Марио - да се управлява с пластилин върху лист от тетрадка, вместо джойстик.

На всичкото отгоре се твърди, че това са само малка част от възможностите на MaKey MaКey. Невероятното устройство се състои от няколко метални щипки, USB конектор и платка с елементарен вид, а практически е способно да омагьоса абсолютно всичко в тачпад, с чието натискане да се сърфира из интернет, да се играе на всевъзможни компютърни игри, дори да се прави музика.

Достатъчно е да прикрепим металните щипки, които излизат от платката, към избрания предмет и той поне малко да представлява проводник на електричество. Банан, кетчуп, кучета, котки, дори части от собственото ви тяло ще свършат перфектна работа. След като сме построили елементарната мрежа, е достатъчно да докоснем предмета, за да изпратим електричество и информация до компютъра, който е свързан с другия край на MaKey MaKey платката. 

И "Еврика" - чудото работи! А всъщност не е чак толкова чудно. MaKey MaKey просто се "преструва" на обикновена мишка или клавиатура, а всяка програма приема да работи с тези устройства. 


И все пак, не можем да го повярваме! С нетърпение чакаме джаджата да бъде пусната в продажба. Твърди се, че през август вече ще се доставя, така че малко остава до момента, в който ще се разбере дали всичко не е било измама. Но едва ли е така, имайки предвид, че "бащите" на MaKey MaKey са 32-годишни възпитаници на прочутия технологичен институт в Бостън, Масачузетс и той застава с името си зад проекта.

И последната фрапираща изненада - предвижда се революционното устройство да струва едва 35 долара. Създателите, Джей Силвър и Ерик Розенбаум, искат "чудото" им да бъде достъпно за всички и вече са събрали над половин милион от страница за финансиране на пускането му в продажба. Казват, че най-голямото им желание е всеки човек да повярва, че може да бъде създател, да промени света.

Това е прекрасна кауза, затова им желаем много успех! А за всички, които си задават очевидния въпрос "Какъв е смисълът от всичко това?", ще припомним изтъркания, но все пак силен цитат на Бърнард Шоу:

"Ти виждаш нещата и питаш "защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?" - този начин на мислене е ключът към прогреса и всеки, който е изобретил дори нещо съвсем ненужно, заслужава уважение за проявените в съзидателния процес качества.

Тази джаджа превръща супата в клавиатура

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 19.06.2012|18:38
И аз така реших в началото, но много ме изкефи като изгледах клипчето :))))
2
Не е посочен 19.06.2012|12:01
Не би ме заинтересувало
1
Не е посочен 19.06.2012|11:27
Луда работа! Аз май не чакам с нетърпение да я пуснат джаджата на пазара.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay