“Златните 12” за красиво тяло през лятото

Течности, разходки и леки упражнения за красива фигура през летните дни

“Златните 12” за красиво тяло през лятото

Не е нужно да подлагате организма си на строги диети месеци преди старта на лятото, за да сте удовлетворени от тялото си през най-топлите дни на годината. Спазването на няколко прости принципа по време на целия сезон ще ви гарантират здравословно постигане на изящна фигура, гладка кожа и високо самочувствие за отрицателно време.

Слънчев тен
Почернялото тяло винаги изглежда по-слабо. Загарът прикрива порестата кожа и тушира закръглените форми. Кожата е по-гладка, а тялото - по-стегнато.

Хладен душ за стегната плът
Ако полеете тялото си с хладка вода, то изразходва повече енергия, за да се стопли. Разхлаждайте се по няколко пъти на ден, като избягвате използването на отмиващи продукти (сапуни, душгелове и пр.) повече от два пъти.

А за още по-добри резултати "масажирайте” различни участъци от тялото си - гърди, седалище, бедра, с по-силна струя вода, като извършвате по 20 кръгообразни движения в посока на часовниковата стрелка.

Танци навсякъде и по всяко време
Нали си спомняте клипа на Queen "I Want To Break Free”, в който членовете на бандата се поклащат в ритъма на песента, докато изпълняват домакински задължения, пременени в женски костюми? Е, не е нужно да сте излезли на дискотека с приятели, за да стопите някой и друг килограм чрез танци. Правете го винаги, когато ви се отдаде възможност - в парка, в офиса, на улицата, у дома.

“Златните 12” за красиво тяло през лятото

Залъгвайте глада и апетита си
Вместо пакетче солети или 100 грама печени ядки, заложете на филийка черен (а най-добре и препечен) хляб, половин кофичка кисело мляко, чаша безсолен айрян или едно твърдо сварено яйце. Всички тези продукти са колкото хранителни, толкова и нискокалорични.

"Не” на подсладените сокове
Каквото и да пише на етикетите на купешките сокове, не им вярвайте! Всички до един изобилстват от захар, консерванти и всички не толкова полезни за нас вещества. Вместо това наблегнете на прясно изцедените изкушения, които колкото вкусни, са толкова и тонизиращи.

...и "Да” на Витамин С и белтъчините
И като говорим за фрешове, горещо препоръчваме тези с високо съдържание на Витамин С (сокове от портокал, грейпфрут, домат и др.) Похапвайте и всякакви сурови плодове и зеленчуци, подправки и ядливи корени, млечни продукти и всякакви риби.

“Златните 12” за красиво тяло през лятото

Алкохолът - в минимални количества и само с повод 
Многократно сме обяснявали колко вредни са алкохолните напитки за нашия орагнизъм, и то най-вече през летните горещи дни. Затова ги избягвайте, освен ако наистина не се налага да се чукнете за наздраве. Вместо него изпийте голяма чаша… вода - на стайна температура!

Гимнастика у дома
Отделяйте по 20-30 минути на ден в правене на прости упражнения и разтягане. Дневната гимнастика не само укрепва мускулатурата, но и подобрява кръвообращението в тялото ни.

Плуване
Лятото е сезонът, през който да се измъкнете от бетонните ограждения на басейна и да се "осолите” в морските води. И ако все пак сте привърженици на изкуствените водоеми на открито или закрито, си набележете такива, в които тече минерална вода.

“Златните 12” за красиво тяло през лятото

Ходене пеш и с боси крака по плажа
Избягвайте да използвате транспортни превозни средства и вместо това ходете колкото се може повече пеш. Така хем ще спестите пари от билетче, хем ще зарадвате фигурата си! А ако сте от късметлийте, които релаксират по морските курорти, предприемайте чести разходки по плажната ивица.

Придвижване с велосипед
Карането на колело с умерено темпо спомага за укрепване на мускулатурата в долната половина на тялото. То спомага за раздвижване на мускулите на бедрата, прасците и отчасти на седалището.

Лечебните свойства на съня
Не слушайте, ако ви кажат, че са ви нужни точно 7, 8 или 9 часа сън, за да сте здрави и отпочинали. Спете точно толкова, колкото е нужно на собствения ви организъм, за да се чувства най-добре. Помнете обаче, че недоспиването, а също така и дългочасовото спане, ще докарат нездрав вид на лицето ви и физически дискомфорт.

Още полезни съвети ще намерите на Jenite.bg във Facebook.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay