12 изпробвани трикове за отслабване

Вижте дали наистина работят

12 изпробвани трикове за отслабване

Интернет пространството е пълно с тайни за бързо и лесно постигане на страхотно тяло. Но действат ли наистина тези трикове и трябва ли да им се доверявате?

Ще разграничим истинските, ефективни трикове от тези, които не са ефективни, за да не губите времето си.

Все пак трябва да ви предупредим, че всеки човек е различен и това, което действа при един, може и да няма ефект при друг.

1. Вода преди хранене

Какво да правите: 15-20 минути преди хранене, изпийте чаша вода със стайна температура. Водата ви запълва и не ви позволява да ядете много. Също така изгаряте калории, затопляйки водата до телесната температура.

Какво се случва: Успявате да излъжете стомаха си за около 10 минути, след което гладът се връща и ядете не по-малко от обикновено.

Нашата присъда: НЕ

2. Ароматерапия

Какво да правите: Докато готвите, апетитът може да намалее или да изчезне напълно, защото миризмите мамят нашия мозък. Ето защо ароматерапевтите препоръчват вдишване на миризми на ябълки, мента или ванилия при диета.

Какво се случва: Силната миризма наистина намалява апетита, но не за дълго. След половин час гладът се връща по-силен от преди.

Нашата присъда: Това работи, но не за дълго.

3. Миене на зъбите, вместо десерт

Какво да правите: Друг начин да се борите с глада е да изчеткате зъбите си, вместо да ядете. Чувствайки ментола на пастата за зъби в устата, вашият мозък получава сигнал, че храната е свършила.

Какво се случва: Точно това, което беше обещано, колкото и да е странно. Гладър изчезва поне за час-два. Това е така, защото миенето на зъбите се свързва с края на деня.

Нашата присъда: Това работи.

4. Да се храним изправени

Какво да правите: Много диетолози препоръчват да стоим прави, докато се храним, защото стоенето изгаря повече калории. Така се наяждате по-бързо и изяждате по-малко.

Какво се случва: Наистина ядете по-малко, но не защото се наяждате по-бързо, а по-скоро, защото се изморявате да стоите прави.

Нашата присъда: Да, това работи, но не и както трябва.

5. Дръжте приборите за храна за храна с "грешната" ръка

Какво да правите: Психолозите ни уверяват, че когато се храним с "грешната" ръка (нашата безучастна ръка), ядем по-малко. По този начин ядем по-малко.

Какво се случва: Също толкова лесно е да се храните и с другата ръка, така че не ядете по-малко.

Нашата присъда: Не работи

6. Използвайте тъмни нюанси в кухнята


Какво да правите: Хората, които са склонни да преяждат, се препоръчва да използват съдове в тъмни  нюанси, защото сините и зелените цветове потискат апетита и ни успокояват. Те не са свързани с храна, защото храната обикновено не е в такива цветове (особено нездравословна храна).

Какво се случи: Изненадващо, но този трик наистина работи. Когато се храните от тъмни съдове, апетитът намалява.

Нашата присъда: Това работи!

7. Хранете се на тъмно

Какво да направите: Ето един от най-популярните трикове. По време на хранене в по-тъмно пространство не забелязваме колко храна остава в нашата чиния и в крайна сметка ядем точно толкова, колкото имаме нужда.

Какво се случва: Храненето на приглушена светлина изглежда празнично и почти като ритуал. Радвайки се на атмосферата, ще се храните по-бавно.

Нашата присъда: Това работи, но вероятно по друга причина.

8. Изберете храни, които се усвояват по-бавно

Какво да правите: Ястията, приблизително еднакви по тегло или брой калории, могат да отнемат различно време за смилане. Например, понякога сутрин е по-добре да ядете яйца, вместо овесена каша. Това ще ви помогне да останете сити до обяд.

Какво се случва: Овесената каша се усвоява и гладът се връща след час. Омлетът обаче "действа" много по-дълго, може би защото има повече мазнини в него. Благодарение на това се чувствате сити до обяд.

Нашата присъда: По-добре е да ядете яйца отколкото овесена каша за закуска.

9. Обличайте се за хранене

Какво да правите: Когато се храним докато сме облечени, подсъзнателно се държим по-официално. Ядем по-бавно и по-усърдно дъвчем. Роклята няма да ни позволи да преяждаме.

Какво се случва: Вярно е. Когато носите хубава рокля, непрекъснато се притеснявате, че ще я нацапате. Освен това се опитвате да ядете внимателно. В резултат на това ядете доста малко.

Нашата присъда: Работи чудесно! Но обличането отнема много време.

10. Яжте 2 парченца черен шоколад, когато сте гладни

Какво да правите: В малки количества, тъмният шоколад дава енергия, намалява апетита и не натрупва мазнини.

Какво се случва: Този трик е доста успешен. Няколко парчета тъмен шоколад (процент на какао 70 и повече) намаляват глада. Чувствате се сити поне още час. За съжаление, тъмният шоколад не винаги е лесно достъпен.

Нашата присъда: Да!

11. Акупунктура

Какво да правите: Според акупунктура една от основните точки за намаляване на апетита се намира между горната устна и носа. Поставете показалеца на пръста си малко над горната устна и масажирайте точката с известен натиск за няколко минути - това ще ви помогне.

Какво се случва:  Акупунктурата е изпитана древна техника. Но не е особено ефективна за справяне с глада.

Нашата присъда: Не работи

12. Дъвчене по 40 пъти

Какво да правите: Колкото по-дълго дъвчем, толкова повече време има мозъкът ни да осмисли, че сме се нахранили. Диетолозите казват, че 40 е оптималният брой дъвчения.

Какво се случва: Това е стар метод, който работи. Може би причината е, че се изморяваме да дъвчем, но все пак работи.

Нашата присъда: Работи!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay