12 причини да не можете да отслабнете след раждането

Вижте кои са те

12 причини да не можете да отслабнете след раждането

Повечето майки ще се съгласят, че килограмите натрупани след раждането са също толкова подвеждащи като термина "сутрешно гадене". Както сутрешното гадене тормози бременните през целия ден, така и тези излишни килограми не се махат доста дълго време след раждането. Разбира се, има причина за това. Ето 12 причини за трудното сваляне на излишните килограми след раждането на бебето.

  1. Не ви остава време за спортуване

    Напълно основателна причина, поради която майките пропускат тренировките, е че нямат достатъчно време. Ако сте работеща майка вероятно бързате да отидете на работа и да се приберете от работа и по никакъв начин не може да се вмести тренировка в графика ви. Но дори и да си стоите вкъщи, покрай домакинската работа и грижата за децата едва ли намирате време за посещения във фитнеса.

  2. Несъзнателно ядете по две ястия

    Капанът, в който повечето майки се хващат е следния: хранят децата и хапват, заедно с тях, след това ги слагат да спят и вечерят със съпруга си. Така се приемат поне 100 излишни калории съвсем несъзнателно.

  3. Вечеряте в 6 с децата

    И в 9 умирате от глад. Това също е доста често срещана причина за затрудненията при свалянето на килограми.

  4. Спирате да кърмите бебето

    При кърменето изгаряте между 380 и 600 калории на ден, но момента, в който спрете да кърмите, всички свалени килограми се връщат рязко.

  5. Чувствате разходката в парка като спортуване, но...

    едва ли ще ви помогне при свалянето на килограми, тъй като за да има ефект от ходенето пеша, то трябва да е с бързи темпове. Когато сте с детето или бутате бебешката количка не можете да вървите особено бързо, затова не е особено ефективно.

  6. Прекалено много полезни храни, пак са прекалено много

    Ядете здравословна храна и се чудите защо не сваляте килограми? Може би проблемът е в количеството. Дори при супер здравословните храни е добра да броите калориите.

  7. Не се наспивате

    Не можем да ви предложим магически лекарство, което да накара бебето да спи, но поне когато имате възможност да поспите, правете го.

  8. Дефиницията за среща е различна

    За повечето нови родители романтичната среща представлява събота вечер, пица и телевизия. И това е страхотно, но по-добре заменете пицата или спагетите, които поръчвате с домашно приготвена храна.

  9. Пропускате закуската

    Никой друг не усеща този стрес сутрин, освен майките. Докато приготвяте закуска за децата, раниците им за училище, дрехите, които ще облекат и т.н., пропускате вашата закуска. А закуската е най-важното хранене за деня. Тя дава силен старт на метаболизма.

  10. Храните се прави и в движение

    Разбираме, че просто няма как да седнете и да се храните нормално, когато имате бебе, за което да се грижите. Но това похапване от крак е един много вреден навик, от който трябва да се отучите.

  11. Носите дрехите, които сте носили, когато сте били бременни

    Носенето на широки дрехи ви дава усещането, че няма проблем да ядете колкото искате. Тези дрехи също така намаляват мотивацията ви, тъй като по някакъв начин ви успокояват.

  12. Вниманието ви е насочено към детето

    В момента, всичко се върти около бебето. Това е страхотно, но опитайте да не загубите себе си покрай грижите за детето. Вашето здраве е също толкова важно, колкото това на бебето, не го забравяйте!

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay