5 плода, които трябва да избягвате, ако искате да отслабвате

Вижте кои са те

5 плода, които трябва да избягвате, ако искате да отслабвате

Когато се грижим за фигурата си, мислим плодовете за нискокалорична и здравословна храна и ги ядем за закуска, между храненията, дори понякога заместваме вечерята с плодове. Това обаче не е правилно за всеки вид плод. Много от тях съдържат твърде много захар- почти толкова, колкото шоколада.

Ето кои 5 плода трябва да избягвате, ако искате да бъдете в добра форма:

Кайсии срещу ягоди

Ягодите са един от най-добрите продукти за здравословно хранене. Те съдържат фибри, витамин С, много вода и много малко захар, което помага за борба с целулита.

Кайсиите са доста тежки. Твърде много кайсии могат да доведат до лошо храносмилане, но основната опасност е в костилките. Ако обичате да ядете вътрешностите на кайсиевите костилки, трябва да знаете, че съдържат амигдалин, който образува стомашен цианид в стомаха. Това е мощна отрова, която може да предизвика гадене, замаяност и припадък, ако се консумира в големи количества.

Круши срещу диня и пъпеш

Пъпешите и дините съдържат много фибри и вода, които бързо ви засищат и имат диуретичен ефект. Тези плодове помагат за отстраняване на токсините и борбата с такива състояния като целулит и акне. Те са голяма помощ, когато е горещо, възстановявайки водния баланс, което е от решаващо значение за добра фигура и кожа.

Крушите имат значителен недостатък: те могат да нарушат работата на червата поради силния си запичащ ефект.

Авокадо срещу горски плодове

Благодарение на ниското съдържание на захар и високото съдържание на витамин С и антиоксиданти, горските плодове няма да навредят на вашата фигура. Напротив, те помагат да се произвежда колаген и да се изгарят излишните мазнини.

Авокадото, от друга страна, не е продукт, който трябва да ядете, когато сте на диета. Понякога се нарича "Маслен плод", защото неговата енергийна стойност е 227 kcal. Авокадото трябва да се яде в малки количества.

Грозде срещу ябълки

Ябълките са сред най-добрите плодове за фитнес. Те нямат никакви мазнини, а енергийната им стойност е около 60-100 kcal. Ябълките съдържат много влакна и се борят с целулита, благодарение на антиоксидантите и пектина.

Гроздето е сред най-лошите плодове както за вашата фигура, така и за цялостното ви здраве. Гроздето съдържа много захар, обелките му са трудно смилаеми, семената са вредни за червата и киселините в тях увреждат зъбния емайл.

Банан срещу грейпфрут

Грейпфрутът е номер 1 в борбата срещу наднорменото тегло, поради мощните си качества за изгаряне на мазнини. Ензимите от грейпфрут помагат активно да се преработват калориите. Никое калорично ястие (не повече от 800 kcal) няма да навреди на фигурата ви, ако ядете половин грейпфрут с него.

Бананите обаче са най-калоричният плод. Те се разграждат бавно и учените наскоро откриха определени вещества в тях, които блокират активността на клетките, отговорни за разделянето на мазнините.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay