6 знака, че трябва да ядете повече, за да отслабнете

Колкото и парадоксално да ви звучи

6 знака, че трябва да ядете повече, за да отслабнете

Всички свързваме отслабването с лишаване от храна, ограничаване и ядене на безвкусни здравословни неща. Първо, здравословната храна може да бъде вкусна, (и тя е!) и второ, за да изгори калории организмът, трябва да приеме калории. Може би звучи парадоксално, но, за да отслабнете, трябва да ядете! Защото ако изведнъж намалите приема на храна, организмът ще пази запасите си и никога няма да изгори тези калории, защото знае, че те са му нужни и му дават енергия. Ето 6 знака, че се нуждаете от повече храна, за да отслабнете.

Ако мислите за храна през цялото време

Ако вече е 14 ч., а вие не сте обядвали, е напълно нормално да си мислите само за храна и да не можете да се концентрирате. Това, обаче, изобщо не е полезно по никакъв начин за вас. Нито ще отслабнете, нито ще се чувствате добре. Затова хапнете, за да може мозъкът ви да има енергия да си свърши работата.

Не пропускайте никое ядене

Грешно, някои хора си мислят, че,а ко не ядат през деня, и хапнат само вечерта, ще отслабнат. Така най-много да напълнеете. Яжте здравословно, умерено и балансирано!

Ако цикълът ви пропуска

Недояждането може да доведе до пропускане на цикъла, което не е много хубаво.

Имате ужасно главоболие

Мозъкът се храни от глюкозата в кръвта, идваща от карбохидратите, които ядете. Ограничавайки приема на калории, мозъкът ви започва да гладува и затова се появява и главоболието.

Чувствате се уморени

Няма как да имате енергия и да сте концентрирани, ако храненето ви не е редовно.

Много сте раздразнителни

Ако не сте яли с часове и сте гладни, но нарочно се въздържайте, е напълно нормално да станете по-раздразнителни. Дайте храна на организма си!

Хранете се здравословно и редовно, спортувайте и се движете! Това е ключът към добрата форма! Гладът може само да ви разболее!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay