Сгответе без да вечеряте преждевременно

Четири хитри начина за подтискане на апетита по време на готвенето

Сгответе без да вечеряте преждевременно

Прибирате се след работа освирепели от глад, а хладилникът е празен. Трябва да спретнете нещо набързо, защото и останалата част от семейството всеки момент ще се прибере.

Междувременно стомахът ви стърже толкова силно, че не можете да се откъснете от мисълта да опитате всеки един от продуктите, необходими за рецептата. Крайният резултат е ясен: вместо малка порция на вечеря, сте изяли двойна.

Сега ще ви запознаем с четири хитри начина как да не се изкушавате постоянно да пробвате ястието на вкус, докато готвите.

1. Никога не започвайте да готвите на гладен стомах. Това, между другото, се отнася и за пазаруването. Не може да подтиснете желанието си за храна? Тогава пробвайте да измиете зъбите си с ментова паста и ще видите, че апетитът ще изчезне за известно време.

2. Ако и след преждевременната устна хигиена звуците от стомаха ви продължат, сдъвчете някаква подправка (джоджен или магданоз например) или поставете в близост до тенджерата малко плодове или зеленчуци, които да схрускате за помощ.

3. Вместо с храна излъжете глада с нискокалорични напитки. Те обаче не бива да са на базата на млечните продукти, защото имат засищащ ефект.

4. За добро настроение и за да разсеете апетита си, си пуснете някоя любима песен и пейте на глас.

За още полезни трикове по време на готвене посетете Jenite.bg във Facebook.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay