Спрях да ям месо за 9 месеца. Ето какво се случи

Спрях да ям месо за 9 месеца. Ето какво се случи

Ще ви разкажем историята на Лина. Тя е студентка от Русия. Обича да спортува и да пише статии. Наскоро решава да се откаже от месото и разказва какво се е случило и как се е чувствала:

"Моята история започва през октомври 2016 г., но резултатите от експеримента все още влияят на моят живот и здраве.  Най-важното нещо, което искам да кажа е: слушайте тялото си и се съобразявайте с неговите нужни, вместо да следвате тенденции."

Как започна всичко?

Не харесвах месо. Не ме интересуваше как е поднесено. Просто не ми харесваше. Но обикновено ястията в ресторантите или в домовете на приятелите ми бяха с месо и аз свикнах да го ям, без дори да се замислям. 

Един ден видях блога на едно момиче в интернет. Тя беше толкова слаба и щастлива. Говореше за диетата си, в която са забранени животински продукти и са препоръчителни билки и растения. Заинтригува ме. Основните плюсове бяха, че има много енергия, чувства се добре, има хубава кожа и коса. Повечето вегетарианци биха казали същото. 

Аз исках да вляза във форма и да имам по-атлетично тяло, затова реших да направя 9-месечен експеримент. 

Менюто ми се състоеше от риба, сирене, паста и зърнени продукти.

Беше ли трудно? Не. Хранех се с салата "Цезар" със сьомга, паста с гъби, зеленчуци на скара, морски дарове и много други вкусни храни и нищо не можете да ме изкуши. 

Резултатите

Енергия

Не, не започнах да спя като бебе и не се чувствах супер свежа сутрин. Беше наивно да мисля, че промяната в начина ми на хранене ще ми помогне да изглеждам като хората от рекламите сутрин. 

Лекота на тялото

Когато спрях да ям месо, сърдечната ми честота се увеличи. Можех да участвам в маратон без никакъв проблем. Но сега се чувствам ужасно и резултатите са много лоши. Имам задух и замайване. 

Отслабване

Моят индекс на телесна маса е нормален, така че е доста трудно да отслабна. След 9 месеца талията ми стана доста по-тънка и всичките ми поли и панталони ми бяха големи. Трябваше да си купя много нови дрехи. 

Здрава и хубава кожа

Никога не съм имала проблеми с кожата, така че е трудно да кажа дали е имало някакво голямо подобрение. 

Какво е анемия?

Само хапчетата могат да възстановят нивото на желязо в кръвта ми.

Лекарят ме изслуша внимателно и поиска да направим изследване на кръвта. Хемоглобинът ми беше твърде нисък и лекарят ми обясни, че имам анемия. 

Желязодефицитната анемия се определя от намаляването на броя на червените кръвни клетки или количеството хемоглобин в кръвта, причинено от липсата на желязо. Основните причини са загубата на кръв и липсата на храна, богата на желязо.

Така че моята нова диета се състои от храна, съдържаща месо и 2 хапчета, съдържащи желязо.

Сега не мога да си представя живота си без месо. 

Предимства и недостатъци:

Освен загубата на тегло, има и други предимства:

Спрях да се потя.

Станах по-креативна в готвенето и открих много вкусни алтернативи на месото.

Недостатъци:

Не е евтино. Рибата е много по-скъпа от месото. 

Хората постоянно питат защо не ядеш месо.

Хората спорят дали яденето на месо е полезно или не. Не слушайте хората. Слушайте тялото си. И ако решите да правите някаква промяна в храненето си, консултирайте се с лекар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay