Трябва ли да приемате някакви добавки, докато сте на Кето диета?

Трябва ли да приемате някакви добавки, докато сте на Кето диета?

Цялата идея на Кето диетата е драстично намаляване на въглехидратите и увеличаване на приема на мазнини. И цялото това нещо ви помага да отслабнете. Кето диетата е елиминираща диета. 

Но освен че изключвате хляба и пастата от менюто си, не трябва да ядете и плодове, които са с високо съдържание на захар, като ябълки и банани, които са важна част от балансираното и здравословно хранене. 

Тъй като не можем да ядем някои храни, трябва все пак да получаваме тези хранителни вещества от някъде. Може би добавки?

Така че, трябва ли да приемате хранителни добавки, когато сте на Кето диетата?

Веднага след като започнете Кето диетата, трябва да започнете да приемате мултивитамини. 

Също така трябва да приемате фолиева киселина, която помага на тялото ви да създава нови клетки. Фолиевата киселина често се среща в хляб, зърнени храни и други зърнени продукти. 

Изключването на въглехидратите може да доведе и до дефицит на други витамини и минерали, особено хром, В5 (пантотенова киселина), В7 (биотин) и калций. 

Също така може да бъде полезно да допълвате кето диетата си с електролити като натрий и калий през първите няколко седмици (когато се опитвате да влезете в кетоза).

Освен това, видовете добавки, които трябва да приемате, наистина зависят от това, което ядете като част от цялостната си диета. Ако например не ядете риба, добавката с омега-3 би била добра идея.

Има ли добавки, които НЕ трябва да приемате по време на Кето диетата?

Витамини за дъвчене. Да, те са вкусни, но трябва да ги избягвате, защото са пълни със захар. Те обикновено се правят с глюкозен сироп и захароза. 

Вместо това взимайте добавки на прах или на таблетки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay