Холивуд обича палео диетата

Кои са най-запалените звездни палео последователи

Холивуд обича палео диетата

Т.нар. палеолитна диета, известна още като палео, възниква преди близо 40 години. Пардон, излъгахме. Предполага се, че този хранителен режим се е практикувал преди цели 2,5 милиона години, та чак до възникването на селското стопанство преди 10 000 години назад.

Предполага се, защото никой не може да каже със сигурност с какво са се хранили хората толкова отдавна, но съвременната интерпретация на менюто на тогавашния пещерняк е следната: минимално преработени храни, никакви млечни, съдържащи глутен, транс-мазнини и захар продукти.

Акцентът пада върху протеини от животински произход, мазнини от ядки, семена, авокадо, зехтин и рибено масло, както и нисковъглехидратни плодове и зеленчуци.

През последните години популярността на този режим главоломно нарасна и той намери своите привърженици сред немалко от световните идоли. А нашите колеги от Fitwell.bg споделиха с нас кои са най-запалените звездни палео последователи.

Меган Фокс
За звездата от "Трансформърс" открай време се говори, че е последовател на пещерния хранителен режим с особен афинитет към бадемите за десерт. Тя неведнъж е изтъквала, че във вените ѝ тече индианска кръв и вероятно по този начин отдава своеобразна почит към чероки предците си.

Холивуд обича палео диетата
Джесика Бийл
Актрисата обича домашно приготвената храна с акцент върху рибата, пилешкото и зеленчуците. Предпочита да казва, че се храни добре, вместо, че спазва диета. Джесика е и кросфит ентусиаст, което почти я задължава да се придържа към палеото. За него тя споделя, че е особено ефективно в лишаването на тялото от "онзи досаден слой от мазнини".

Холивуд обича палео диетата
Матю Макконъхи
Мачото е особено стриктен в елиминирането на всички преработени зърнени храни и рафинираните захари от менюто си, а освен това е привърженик и на периодичното гладуване. По думите му, прави го най-вече, защото "имам работа, която изисква от мен да изглеждам колкото се може по-добре и да бъда максимално здрав". Матю обаче признава, че прави изключение в 10% от случаите, за да може да се храни с децата си.

Холивуд обича палео диетата
Майли Сайръс
След като медиите започнаха да подозират Майли в хранително разстройство, тя разкри, че коренно е променила диетичните си навици. Пеещата актриса споделя, че е преминала към палео режим с акцент върху ограничаването на глутена: "Всеки трябва да опита да спре глутена за една седмица! Промяната в състоянието на кожата, физиката и ума е невероятна!"

Холивуд обича палео диетата
Джак Озбърн
Синът на легендарния дядо Ози беше диагностициран с множествена склероза малко след като навърши 26 години и стана баща. Едно от нещата, които Джак предприе в борбата със симптомите на автоимунното заболяване, бе да промени храненето си.

В едно свое интервю той споделя следното: "Твърдо убеден съм, че човек е това, което яде. Старая се да се придържам към палео. Вярвам, че множествената склероза е възпалително заболяване и затова се стремя да елиминирам всички провъзпалителни храни: млечни, глутен, зърнени."

Още любопитни статии от Fitwell.bg:

Палео питанки

Периодично гладуване

Кросфит тренировките

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 09.10.2013|17:35
Майли Сайръс има страхотно тяло. Няма признаци засега д а е болна от анорексия
9
Не е посочен 30.08.2013|17:01
Доста трудна диета, която аз не бих могла да спазвам.
8
Не е посочен 30.08.2013|16:47
Наистина хубава диета, но трябва и много воля да я спазваме..
7
Не е посочен 30.08.2013|16:17
Подкрепям с две ръце.
6
Не е посочен 30.08.2013|16:16
Не знам само дали не си говорят врели-некипели,защото не им вярвам много на бръщолевениците.
5
Не е посочен 30.08.2013|15:44
Тези модерин холивудски диети нямат край просто и всяка година излизат все по-нови и нови. Дали наистина звездите ги следват или не е загадка, тъй като е възможно това да е само маркетингов трик.
4
Не е посочен 30.08.2013|14:25
Звучи малко скандално, тъй като изключва любимите ни тестени, хляб, картофи, бобови и пр.
3
Не е посочен 30.08.2013|14:03
Много сложни тези диети,толкова различни и модерни станаха,че определено човек не знае вече за какво става въпрос и какво трябва да се яде..
2
Не е посочен 30.08.2013|12:53
Има резон в тая диета, тя е супер близка до така наречената ВМ-НВД. Ползите от тази диета са медицински доказани, но в нета има супер много информация по темата.
1
Не е посочен 30.08.2013|12:36
Нито една диета не е хубава. Едно ти дава, но друго взема. Яжте от всичко по малко :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay