10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута

Как сами да създадете поставка за вашите бижута от налични материали

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута

На всички ни се е случвало да закъснеем за среща, защото точно в този момент не можем да намерим гривната (пръстена/герданчето/обеците), която идеално пасва на тоалета ни.  А имаме чувството, че ако не я носим, ще настъпи тотален апокалипсис! В такива моменти претърсваме целия апартамент и безброй пъти си задаваме въпроса: "Защо не съм малко по-организирана?”

Истината е, че лесно може да си спестите подобни притеснения, ако успеете да организирате козметиката и аксесоарите си на едно място, където всичко да бъде пред очите ви. Няколко рафтчета и закачалки, на които да държите всичките си бижута, ще окажат чудесно влияние върху вродената женска разсеяност и ще ви напомнят да оставяте аксесоарите си на едно място и под определен ред.

Преди да сме ви притеснили, държим да отбележим, че за тази цел няма нужда да правите основен ремонт на спалнята си, да добавяте закачалки тук и там и да монтирате рафтове с хиляди отделения и вратички. Вместо това, за ваше улеснение, подбрахме няколко идеи, с които лесно може съвсем сами да създадете свое собствено кътче за съкровищата си. Интересното тук е, че предметите, които се използват за създаването на органайзери за бижута, могат да бъдат намерени във всяко домакинство. Единственото, което остава за вас, е да вложите щипка от собствения си вкус и да им вдъхнете нов облик.

Шишета

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Във всеки дом се намират поне няколко празни шишета от вино, кола или сокове. Няма нужда да ги изхвърляте или да събират прах в някой ъгъл. Вместо това може да ги използвате като поставка за бижута, която да придава винтидж привкус на обзавеждането ви. Ако желаете, може също така да изрисувате бутилките с боя за стъкло по ваш избор.

Ренде

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Едва ли някога сте си представяли, че толкова типично кухненска вещ може да се превърне в част от обзавеждането на дома ви. Още по-малко да служи като поставка за любимите ви обеци. Въпреки това резултатът от подобно оригинално хрумване е страхотен. Съветваме ви да боядисате рендето в цвят по ваш избор, за да му придадете красив и завършен вид.

Кора за яйца

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Няма нужда да изхвърляте кората за яйца, след като хапнете вскусните омлети. Вместо това може да я използвате като органайзер на по-дребните си аксесоари - пръстени, фибички и т.н. Няколко панделки и малко боя могат да свършат чудеса и кората за яйца да изглежда страхотно на масичката ви за бижута.

Коркова дъска

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Във всяко домакинство или офис се намира поне една коркова дъска, на която, с помощта на габърчета, закачаме важни съобщения и скъпи спомени. Друго свое приложение корковата дъска може да намери при организирането на бижутата ви. Махнете всички листчета и снимки от нея и забийте габърчетата в редица, а на тях окачете герданите и гривните си. Ако желаете, може да й придадете оригинален и интересен вид като добавите няколко дантелени панделки или облепите рамката й с плат и дантела.

Клони

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Едно много лесно решение е да излезете на разходка и да се огледате за паднали клончета с много разклонения. Те могат да се превърнат в чудесна поставка за бижута. За да я закрепите изправена, може да поставите основата на клона в купичка, която да напълните с малки камъчета. Така стойката ви за бижута ще бъде стабилна и ще ви напомня за естествената красота на природата.

Закачалка за дрехи

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Тук ще трябва да се постараете малко, за да създадете своята закачалка за бижута. Но кой е казал, че жените не сме сръчни? Всичко, от което се нуждаете, е дървена закачалка за дрехи и 10-15 извити кукички, които да завинтите от долната й страна. Ако желаете, може да боядисате закачалката в цвят по избор или да я изрисувате с различни мотиви.

Гребло

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Освен ако не живеете в къща, знаем, че има малка вероятност да разполагате с гребло. Но бабите и дядовците ви на село имат поне четири-пет. За това не пропускайте да си присвоите едно при следващото си посещение. Съветваме ви да го почистите и пребоядисате в избран от вас цвят, за да пасне на домашната ви обстановка. Остава само да го поставите на стената и да окачите гривните и герданите си на многото зъбци.

Скара

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Решетките на скарата са идеални за закачането на голямата ви колекция обеци. Всичко, което трябва да направите, е да почистите скарата и да я пребоядисате. По желание може да я закачите на стената или да я подпрете в някой ъгъл. Обещаваме, че резултатът ще ви хареса!

Рамка за картина

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Това е един от най-красивите и класически органайзери за бижута. За да го направите, ще се нуждаете от празна рамка за картина и здрава връв, струна или дори дантела. Завържете връвта от двете противоположни стени на рамката, за да създадете простор между тях. След това декорирайте страните й по свой собствен вкус и закачете бижутата си по връвта.

Свещник

10 лесни идеи за страхотни поставки за бижута
Всички знаем онези красиви стари свещници, които майките ни пазеха за специални вечери, когато бяхме деца. Сега те тънат в забрава и събират прах на някой рафт в килера. Време е да ги върнете към живот, защото имаме предложение как да ги преобразите в закачалка за вашите бижута. Единственото, което ви съветваме да направите, е да пребоядисате свещниците, за да скриете ръждата и следите на времето. След това смело ги украсете с бижутата си и не забравяйте да ги сложите на видно място, където всички ще могат да им се възхищават!

За още интересни идеи, станете част от Jenite.bg във Facebook!

64 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 17.07.2014|15:43
И аз си правя имам доста мои поставки
2
Не е посочен 17.07.2014|15:42
Много съм си правила преди
1
Не е посочен 17.07.2014|15:41
Много са готини,но да си призная,обичам да са ми прибрани някъде,така ми се струва,че ми е разхвърляно :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay