10 начина за визуално уголемяване на малка стая

Няколко полезни съвета

10 начина за визуално уголемяване на малка стая

Много хора се сблъскват с проблема малко жилище. Вярно е, че не можем да замахнем с ръка и да преместим стените, но можем да създадем оптични илюзии, които помагат да увеличим визуално и най-малките жилищни пространства.

Ето как да увеличите визуално жилището си, колкото и тесно да ви изглежда в момента:

В светла среда, цветният под помага да се "избутат" стените по-надалеч и стаята да стане визуално по-висока и по-широка.

Избирането на ярък и наситен цвят не само за пода, но и за тавана, ще ви помогне да създадете впечатлението за широка стая. Това обаче също ще направи тавана да изглежда по-нисък.

Ако изберете един и същи цвят за задната стена и пода, стаята ще изглежда по-прозрачна.


Използването на една и съща цветова схема за задната стена и тавана прави стаята да изглежда по-широка, но визуално намалява нейната дълбочина.

Друг начин да "избутате" страничните стени, е да се намали дълбочината на помещението. Това може да се постигне, като се използва ярък цвят, за да се подчертае задната стена.

Обратно, може да намалите ширината и да увеличите дълбочината, като използвате наситени цветове, за да подчертаете страничните стени на стаята.


Ако проблемът е ниски тавани, можете да поправите ситуацията, като изберете ярки, наситени цветове за страничните и задните стени на стаята. Това визуално ще намали дълбочината и ширината в полза на височината.

Избирането на ярки цветове не е единственият начин да се увеличи впечатлението за простор. Моделите за изображени също могат да ви помогнат. За да направите стаята си по-ефирна, използвайте светъл тапет.


В някои от помещенията таванът може да изглежда твърде висок. Хоризонталните ивици ще направят тавана Ви да изглежда по-нисък, докато леко намалява дълбочината на стаята.


Вертикалните ивици, напротив, могат да помогнат за "повишаване" на нисък таван.


Ако искате да направите стаята си по-широка и да намалите нейната дълбочина, хоризонталните ивици на пода ще ви помогнат да постигнете желания ефект.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay