Направете си сами красива свещ от цилиндрична кутия

Вижте как!

Направете си сами красива свещ от цилиндрична кутия

Чудите се какво да правите с кръглата продълговата кутия, която доскоро е била пълна с вкусни солени бисквитки? Знаете, че може да й бъде намерено и друго приложение, но не се сещате какво? Предлагаме ви да я превърнете в ефектна свещ!

Картонената или метална кутия с цилиндрична форма може лесно да се превърне в голяма свещ. Затова, ако си падате по инициативи от типа "Направи си сам”, несъмнено трябва да запретнете ръкави.

Следвайте тези десет стъпки и задачата дори ще ви достави удоволствие!

Необходими са ви:
приблизително 700 грама восък
2 чаени чашки боя за готвене (цветът е по ваш избор)
кутия
фитил
бургия
тиксо
силикон

1. Използвайте цветно тиксо, за да маркирате точния център на дъното на кутията. Вземете бургията и направете дупка на това място. Трябва да сте сигурни, че дупката е достатъчно голяма, за да може фитилът да мине през нея.

2. Премерете дължината на кутията. Свещта ще бъде около 18 см на дължина, затова отрежете тази част, която добавя 2-3 см отгоре, ако има такава.

3. Промушете фитила през направената дупка, стигайки до самия връх. Запечатайте дъното около фитила със силикон и го изпънете така, че да минава точно през центъра на празната кутия.

4. Разделете восъка на три части (всяка от по 150 грама) и една - от 250.

5. Разделете боята на четири порции, като тук количествата не е задължително да са еднакви. Две от тях смесете с 250 грама восък, а останалите - с другите три порции.

Направете си сами красива свещ от цилиндрична кутия

6. На слаб огън разтопете първата порция смес и я излейте в цилиндричната кутия. Направете същото със следващите две. Сместа не трябва да е гореща, когато се отлива, за да не се разтопи кутията.

7. Най-отгоре излейте ⅔ от четвъртата смес в кутията, която вече служи като отливка, и я оставете в хладилника.

8. Изчакайте около два часа и извадете кутията. Изполвайте останалите 100 грама восък, в случай че кутията не се е запълнила догоре и отново я оставете в хладилника.

9. Когато кутията е студена на допир във всяка една част, внимателно изрежете картона. Ако кутията e от метал, ще ви е необходима специална ножица. Но тук предимството е, че можете и да я оставите, тъй като няма опасност тя да се развали с времето, както става с картонените кутии.

10. Избършете свещта с влажна кърпа, за да премахнете всички останки от кутията. Остава само да запалите свещта и да се насладите на изобретението си.

Вижте и това видео, което ще улесни максимално задачата ви:



Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay