Направете си страхотно парти у дома

Свежи идеи за домашно парти по случай завършването

Направете си страхотно парти у дома

По традиция повечето абитуриенти празнуват не само със съучениците, но и с роднините си. Обикновено това се случва непосредствено преди самия бал, а най-лесният, но и скъп вариант е да бъде в ресторант. Днес обаче ще ви предложим няколко свежи идеи, благодарение на които лесно да организирате парти по случай завършването у дома.

1. Изберете тема на партито

Това е парти по случай завършването на гимназията, а не просто обикновено събиране с приятели и роднини. Направете го по-инстересно като зададете тема.

Вашето парти може да е с официален характер и всички присъстващи да бъдат облечени в официални дрехи - рокли с подходяща дължина, костюми в елегантен стил и липса на искрящи и кичозни нюанси например.

Направете си страхотно парти у дома

Ако предпочитате небрежните партита, като домакин вие просто оставяте всички да бъдат себе си. По този начин няма да се чувстват не на място, облечени в дрехи, които не харесват, а ще са свободни сами да изберат по какъв начин да се появят на вашето парти. Това ще им донесе увереност и спокойствие, които ще допринесат за уютната и безгрижна атмосфера на събирането. Трапезата не трябва да бъде отрупана с незнайни деликатеси, а пластмасовите прибори за хранене в случая са плюс.

Можете да организирате друг тип тематично парти, на което гостите ви да се появят облечени като любимите си звезди, като морски герои или пък като част от населението на екзотична и интересна страна като Китай или Хаваите. По този начин със сигурност ще се забавлявате, но трябва да се уверите, че гостите ви ще приемат идеята с отворени обятия.

Направете си страхотно парти у дома

2. Разпратете покани
Направете впечатление с красиви покани, които да изпратите на своите гости. Можете да си купите готови покани, но най-добре е да си ги направите сами. Включете закачливи елементи като своя снимка заедно с получателя на поканата или пък карта с упътване до адреса на дома ви.

3. Меню
Най-удобно ще ви бъде, ако не се суетите по време на цялото парти дали всички чаши и чинии са пълни, или е време да поднесете тортата. Вместо това поръчайте кетъринг и оставете на друг да се погрижи за собственото ви удобство и това на вашите гости.

Направете си страхотно парти у дома

Препоръчително е леките ястия да преобладават. Заложете на ядките и салатите, но не забравяйте десерта, който винаги е очакван с нетърпение. Алкохолът пък трябва да бъде в умерени количества и да сте сигурни в качеството му.

Тортата е задължителен елемент от вашето парти. Измислете как искате да изглежда и поръчайте да бъде направена точно по ваш вкус. Това е вашето парти и то трябва да бъде отпразнувано с тортата, която вие желаете.

4. Забавни елементи
Освен традиционното обзавеждане в дома ви, можете да вземете под наем интересни и забавни неща, които да допринесат за уникалността на вашето парти.

Свежа идея е да поставите в хола си фонтан "Маргарита” или друг подобен, от който да се излива определено количество от любимото ви питие. Най-добре е то да е леко и предпочитано и от гостите ви.

Ако пък все още не искате да се разделите с детските си години, поставете машина за захарен памук в градината, на която всеки може да направи своя собствен захарен памук. Така ще отправите един последен поглед в света на детските забавления.

5. Помислете за почистването
Изобщо не ви се иска да чистите след като и последният от гостите ви си отиде, нали? Решението е простичко: наемете си почистващ персонал за няколко часа.

Можете да го направите и за преди партито, за да се подсигурите, че домът ви ще изглежда по най-подходящия начин за значимото събитие.

6. Украса
Постарайте се да създадете фантастична атмосфера с помощта на разноцветни балони. На входа на дома си можете да поставите "врата” от балони, която да приветства всеки един от гостите. Така ще ги изненадате още в началото и те ще бъдат любопитни какво ще последва по-нататък.

Направете си страхотно парти у дома

Можете да използвате и цветя, с които да аранжирате дома си, така че да придобие по-свеж и приветлив вид.

7. Стената на снимките
Не искате едно от най-важните партита в живота ви да остане без снимков материал, нали? Поставете голяма дъска на стената в някоя от стаите, а до нея осигурете фотоапарат. Така приятелите и роднините ви ще могат да си правят снимки един на друг, с които да запечатате момента на забавата.

Може да намерите стар фотоапарат, който изкарва снимките в момента на заснемането им, и така гостите ви ще могат да ги окачват на дъската. Ако ли не, те могат да използват дъската за писане на специални пожелания към вас.

Aко статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



14
Не е посочен 13.05.2014|16:13
По-добре на ресторант според мен
13
Не е посочен 13.05.2014|13:55
Хубаво предложение, но не бих.
12
Не е посочен 09.05.2014|15:04
Ще си направя, ама комшиите ще ми бучат заради музиката .
11
Не е посочен 09.05.2014|11:31
Щом е за парти, винаги съм за .
10
Не е посочен 08.05.2014|18:31
Готино е да се направи подобно нещо и то за предпочитане да е обща инициатива.
9
Не е посочен 08.05.2014|15:44
Супер идеи, особено като се има предвид, че след известно време с тези хора почти няма да се вижда човек, а до скоро е делил огромна част от времето си с тях.
8
Не е посочен 07.05.2014|13:38
да,само да има кой да плаща, за чистенето, за кетъринга и за всичко останало,а роднините дано да са спестявали достатъчно,за да си покрият лукса,който предлагате.
7
Не е посочен 07.05.2014|13:18
Напълно съм съгласна,звучи сякаш колежанско парти,което виждаме по филмите, мажоретките си правят купон....
6
Не е посочен 07.05.2014|12:45
и на мен ми дойде малко в повече...
5
Не е посочен 07.05.2014|11:45
Това е много вярно :)))))
4
Не е посочен 07.05.2014|11:44
МНого ми харесаха идеите,да се възползват абитуриентите.
3
Не е посочен 07.05.2014|10:56
с извинение ама какви са тези глупости в американски стил? :) Вие на бг купон не сте ли били,а и партито по случай завършването на гимназия е да си поканим родата, защото сме направили нещо кой знае какво и да съберем пари от бабите си,които ще изпием като животни.
2
Не е посочен 30.04.2014|17:13
Много са добри съветите!
1
Не е посочен 30.04.2014|17:00
Определено хубава идея, но не мисля.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay