Скучните отпадъци се превръщат в интересна украса

Взехме артистични празнични идеи от "Работилницата на Баба БоклуКоледа"

Вчера вечерта в София се състоя коледното тържество на екологично сдружение "За Земята". Както можете да се досетите, цялият празник бе украсен по начин, съобразен с природозащитната философия на организацията.

Предишния ден ентусиазираната бригада "Нулеви отпадъци" към сдружението бе организирала предколедната "Работилница на Баба БоклуКоледа", която беше със свободен достъп за всички, желаещи да опитат да превърнат какви ли не ненужни отпадъци в забавна празнична украса.

Деца и възрастни запретнаха ръкави и се заловиха да майсторят в "БиоКафето" на ул. "Лавеле" 19. А ние нямаше как да не забележим, че самото място също предразполага към артистизъм и екологично мислене. Стените в симпатичното заведение са облепени със страници от списания или детски книжки, големи макари са превърнати в маси и столове, пълно е с интересни книги за четене.    

Предлагаме ви да разгледате нашата галерия със снимки от "Работилницата на Баба БоклуКоледа". Сами ще се уверите, че изработката на коледна украса от рециклирани материали е съвсем лесно и много забавно мероприятие. А резултатите могат да бъдат толкова артистични, че ще впечатлите с проявената креативност всеки, който реши да ви дойде на гости по празниците.

В случай, че получите вдъхновение, можете да разгледате и разнообразните предложения от друг наш скорошен материал, в който ви показахме многобройни начини за изработка на алтернативни елхички.

Скучните отпадъци се превръщат в интересна украсаВ празнична употреба могат да влязат дори обикновените капачки от бутилки.

Скучните отпадъци се превръщат в интересна украсаХрумвало ли ви е да съшиете картонените опаковки от натурални сокове една за друга?

Скучните отпадъци се превръщат в интересна украсаАбстрактна коледна играчка, в чиято композиция главни герои са т.нар. "свински опашки".

Скучните отпадъци се превръщат в интересна украсаМомичетата от "БиоКафето" приготвят бисквитена торта за работливите "джуджета" от "Работилницата на Баба БоклуКоледа". 

18 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 21.12.2012|16:53
То това някак си трябва да ти идва от вътре, да имаш идея как да го направиш.
10
Не е посочен 21.12.2012|15:07
Много интересни неща, трябва да си много изобретателен,за да се сетиш за такива неща да направиш от непотребните вещи :)
9
Не е посочен 21.12.2012|14:43
така е, трябва да си си талантлив, със сръчни ръце и огромно въображение,за да успееш да видиш в съзнанието си това,което искаш да постигнеш :)
8
Не е посочен 21.12.2012|14:37
За това трябва да имаш специален талант, на мен много рядко ми се получават тия работи!
7
Не е посочен 21.12.2012|14:33
наистина се получават интересни неща,но с добри материали, не всичко може да влезе в употреба,но дори и една част не е за подценяване ;))
6
Не е посочен 21.12.2012|14:19
Е,доста интересни неща,ама ако ти подарят самобръсначка иди го обърни в празнична украса :Р
5
Не е посочен 21.12.2012|14:14
Красиви идейки и нещица от нищото.
4
Не е посочен 21.12.2012|13:24
И то в страхотна украса.
3
Не е посочен 21.12.2012|12:54
Аз познавам хора също,които не обичат да изхърлят нищо и от отпадъците измислят и правят толкова интересни и красиви неща!За това трябва да имаш голямо въображение!
2
Не е посочен 21.12.2012|12:29
Не ми е хрумвало, но честно казано няма да седна и да се занимавам.
1
Не е посочен 21.12.2012|12:16
Хмм, любопитно... никога не би ми минало през акъла да използвам подобни неща за украса. Сякаш предпочитам да не го правя. Макар и направени красиви, ще знам, че това са боклуци.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay